Whatsapp Image 2024 10 20 At 21.30.31

Tuğçe Dokumacı 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan Toroslar’a Ziyaret Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan Toroslar’a Ziyaret

21 Kilometre ve 3 kilometrelik Halk Koşusu kategorilerinde oluşan Maraton’da 21 Kilometre kategorisinde; James Kipgogei Kipkoech 1saat 3 dakika 10 saniyelik derecesi ile Kenya’dan birinci, 1 saat 3 dakika 19 saniyelik derecesi ile Laban Kipkemboi ikinci, Hüseyin Can ise 1 saat 5 dakika 26 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. 

21K Kadınlar Kategorisinde ilk üçe girenler ise Kenya’lı sporcular oldu. Birinciliği Daisy Jeptoo Kimeli 1 saat 11 dakika 59 saniyelik derecesi ile, ikinciliği Elida Jelimo Korir 1 saat 12 dakika 21 saniye derecesi ile elde ederken, üçüncülüğü ise Gladys Jerono 1 saat 12 dakika 23 saniye ile elde etti. Dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de maratonda koştu

Halk Koşusu bölümünde, maratonun ilk üç kilometresini binlerce vatandaş ile birlikte koşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, koşusunu bitirdikten sonra açıklamalarda bulundu.

16.⁠ ⁠Tarsus Yarı Maratonu’na ilginin yoğun olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Organizasyonumuz her geçen yıl daha da güzelleşiyor ve ilgi daha da artıyor. Bu yıl bana da çok hoş geldi, buranın enerjisi ve sinerjisi çok yüksek. Geçtiğimiz yıllarda da güzel olmuştu ama bu yıl bir daha güzel oldu. 21 Kilometre maratonumuza 54’ü 11 farklı ülkeden olmak üzere 350 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcularımıza toplamda 1 milyon 9 bin TL ödül var. 296 sporcumuz da ülkemizin değişik şehirlerinden geldi. Halk koşumuza da 4 bin kayıt yaptı. “1-2-3 Kasım’da 3. Uluslararası Tarsus Festivali’ni yapacağız. Bu festivalimiz gastronomi tanıtımına da çok önemli katkı sunuyor. Burası farklı kültürlerin yaşadığı bir bölge. Dolayısıyla insanlara; çok çeşitli ve farklı damak zevklerini, yaşam biçimlerini de burada görme imkânı sunuyor. Herkesi de buradan davet edeyim; ‘1-2-3 Kasım’da Tarsus’ta buluşalım.’ Misafirlerimiz; Tarsus’un kebabını, içli köftesini, humusunu, kuşgözü lahmacununu, sarmasını, dolmasını, çok güzel ve leziz yemeklerini de burada tatma imkânı bulurlar, hoşça da vakit geçirirler ve tarihi yerleri gezerler. Çok güzel bir 3 gün olacak..”  dedi.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı