Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Çatalköy-Esentepe Belediyesi’ni Ziyaret Etti Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Çatalköy-Esentepe Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Kadri Duman

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 20. Dönem Mavi Deniz Gençlik Kampı, 24-29 Haziran tarihleri arasında Silifke Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı'nda gerçekleştiriliyor. Bu yılki kampa, Şırnak, Mardin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Balıkesir, Çanakkale, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Aydın, Denizli, Muğla, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Ankara illerinden 12-13 yaş aralığındaki 219 genç katılıyor.

Kamp, gençlere yönelik zengin bir program sunarak sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Deniz etkinlikleri, kitap okuma istasyonu, spor turnuvaları, zeka oyunları, halk oyunları, işaret dili, maneviyat istasyonu, gezi etkinlikleri, el sanatları atölyeleri, tiyatro ve film gösterileri gibi çeşitli aktivitelerle gençlerin hem eğlenip hem de öğrenmeleri hedefleniyor.

Kampın teması "Bir Kardeşlik İklimi" olarak belirlenmiş olup, gençler arasında dayanışma ve paylaşım ruhunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda sosyal becerilerini geliştirirken, yeni dostluklar kurma fırsatı buluyorlar.

20.Dönem Mavi Deniz Gençlik Kampı, gençler için unutulmaz anılarla dolu bir haftaya ev sahipliği yaparken, katılımcılara hem eğlence hem de öğrenme imkanı sunuyor.

Kaynak: Kadri Duman