2023 yılının tamamlanması ile birlikte yatırım araçlarının getiri oranları de belli oldu. Son yılların en iyi kazanç sağlayan yatırım aracı borsa 2023 yılının sonlarına doğru önemli ölçüde düşüşler gösterdi, altın fiyatları yeni rekor seviyeleri kaydetti. Peki döviz, altın ve borsada son durum ne? Hangi yatırım aracı ne kazandırdı?

2023’te yüzde 155 oranında kazanç sağlayan yatırım aracı Bitcoin oldu, özellikle son birkaç ayda kripto paralarda önemli yükselişler gözlendi.Peki yeni yılda altın fiyatlarında tahminler neler? Borsada bizi neler bekliyor. BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, ‘Daha dalgalı bir seyre hazır olmamız gerekiyor’ diyerek yatırımcıları uyardı.

Maviş, milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Geleneksel yatırım araçları baz alındığında 2023 yılı içerisinde altın yüzde 82.68 ile en yüksek getiriyi sunarken, euro yüzde 63.39 ile ikinci sırada, dolar ise yılı yüzde 57.90 ile üçüncü sırada kapattı.

‘YÜZDE 52’YE YÜKSELEN ORANLARI GÖRDÜK’

Yılın son üç aylık performansında mevduat faizindeki artış eğilimi ve mevduat faizlerinde yüzde 52’ye yükselen oranları gördük. Dördüncü sırada da mevduat faizi ile 2024’ü tamamlamış oluyoruz. Geleneksel yatırım araçları haricinde ise kripto paralarda önemli yükselişler gözlendi. Bitcoin yıllık yüzde 155 oranında getiri sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi