Süper Lig'de Erteleme Maçlarının Hakemleri Belli Oldu Süper Lig'de Erteleme Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki 80 bin kişilik Stade de France'ta gerçekleştirilen kapanış törenini, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile davetliler takip etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 4 altın ve bir bronz madalya kazanan Fransız yüzücü Leon Marchand'ın tarihi Tuileries Bahçesi'ndeki olimpiyat ateşini söndürmesiyle başlayan törende daha sonra Fransa marşı okundu.

Oyunlara katılan 204 ülke ile Mülteci Olimpiyat Takımı'nın bayrağı, sporcular tarafından stada getirildi.

Türkiye'nin bayrağını olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ile bronz madalya alan milli güreşçi Taha Akgül taşıdı.

Törende sporcu kafileleri de şarkılar eşliğinde stadyuma giriş yaptı.

MADALYA SIRALAMASI

2024 Paris Yaz Olimpiyatları, düzenlenen kapanış töreniyle son buldu. Olimpiyatlarda ABD 126 madalya ile birinci oldu. ABD’yi 91 madalya ile Çin takip etti. Ev sahibi Fransa ise 64 madalya ile beşinci sırada yer aldı.

206 ülkeden 10 binden fazla sporcunun katıldığı ve 16 gün süren 2024 Paris Olimpiyatları’nda, ABD 40 altın, toplamda ise 126 madalya ile birinci, Çin 40 altın ve toplamda 91 madalya ile ikinci oldu. 20 altın, toplamda 45 madalya alan Japonya üçüncü sırayı aldı. Ev sahibi Fransa ise 16 altın ve toplamda 64 madalya ile beşinci sırada kaldı.

TÜRKİYE, 40 YIL SONRA İLK KEZ ALTIN MADALYASIZ DÖNDÜ

Türkiye ise 101 sporcu ile katıldığı olimpiyatlardan, 40 yıl aradan sonra ilk defa altın madalya alamadan ayrıldı. Türkiye, 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere toplam 8 madalya ile olimpiyatları 64. sırada tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi