Dolar Kurunda Temkinli Seyir Dolar Kurunda Temkinli Seyir

Evlilik yolunda ilk adımlarını atan genç çiftlere bir destek de kamu bankalarından geldi. Bu destekler sayesinde 27 yaşın altındaki evlenmeyi düşünen gençler, hayallerindeki yuvayı kurmak için kısmen de olsa rahat bir nefes almış olacak.

ÇEYİZ DESTEK HESABI NEDİR?

Devlet bankalarında açılacak özel çeyiz hesapları sayesinde genç çiftler, evlilik hazırlıklarına daha kolay başlayabilecekler. Bu hesaplara yapılan düzenli yatırımlar karşılığında devlet, çiftlere önemli bir destek sağlayacak. En az 75 bin TL olarak belirlenen bu destek, özellikle ölüm aylığı alan SSK'lı ve Bağ-Kur'lu kız çocukları, evlendiklerinde bu yardımdan faydalanabilecek. Bu durumda olan kız çocuklarına verilecek çeyiz yardımı, aldıkları yetim maaşının 24 katı kadar olacak ve böylece 2 yıllık maaşlarını peşin olarak alabilecekler.

Devlet katkısının üst sınırı 57 bin 915 TL olacak. 5 yıl boyunca 231 bin 660 TL ve üzerinde birikim yapanlar, bu devlet katkısından yararlanabilecek. Çiftler isterse bu destekten ayrı ayrı faydalanarak toplam tutarı ikiye katlayabilecekler.

Genç çiftler, devlet bankalarında açacakları çeyiz hesaplarına düzenli olarak para yatırarak hem evlilik için birikim yapabilecek hem de devlet katkısından yararlanabilecekler. Belirli bir süre boyunca düzenli olarak birikim yapan çiftler, devlet tarafından belirlenen üst limitte ek bir destek alabilecekler. Bu sayede genç çiftler, geleceklerine yatırım yapmış olacaklar.

BAKANLIK FAİZSİZ KREDİ İMKANI SUNMAYA DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, genç çiftlere 150 bin TL'ye kadar faizsiz evlilik kredisi imkanı sunuluyor. Bu kredi, özellikle deprem bölgesi ve bazı illerde yaşayan genç çiftler için önemli bir destek olacak. 2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 48 ay vadeli olan bu kredi sayesinde genç çiftler, evlilik masraflarını daha kolay karşılayabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi