Devrim KARTAL

Akdeniz Belediyesi Fotoğraf Yarışması Detayları

Akdeniz Belediyesi’nin, “Dünyanın Fotoğrafı Akdeniz’de” çağrısıyla ilk kez uluslararası platforma taşıdığı ödüllü fotoğraf yarışmasına; 70 farklı ülkeden bin 21 fotoğrafçı toplam 9 bin 490 eseriyle katıldı.

Yarışma, “ Serbest Renkli;  Serbest Siyah-Beyaz ve Kıyılarda Yaşam ve Akdeniz ile Mersin Hayatı”  kategorilerinde gerçekleşti. Fotoğraf yarışmasının; “Kıyılarda Yaşam ve Akdeniz ile Mersin Hayatı” adlı 3’üncü kategorisindeki etabına, Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülkeden profesyonel ve amatör fotoğrafçılar, Akdeniz’de yaşamı anlatan kareleriyle katıldı.

l2212202311330364

Akdeniz Belediyesi’nin, geçen yıl Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile uluslararası çapta “Dünyanın Fotoğrafı Akdeniz’de” sloganıyla fotoğraf yarışması organize etti.

2023 yılının Şubat ayında yarışmanın duyurulmasının ardından 70 farklı ülkeden bin 21 fotoğrafçı başvuru yaparken, jüri tarafından 9 bin 490 fotoğraf değerlendirmeye alındı. Finale kalan fotoğraflar, 22 Kasım’da bir araya gelen jüri üyelerince değerlendirilip karara varıldı. Değerlendirme sonunda mansiyon ve özel ödüllerle birlikte 55 fotoğraf ödül almaya layık görülürken, Türkiye ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), 30 Kasım’da ödül alan fotoğrafçıları açıkladı. Her kategoriden 4 fotoğrafçı birinci oldu.

Sonuç olarak toplamda 12 fotoğrafçı, FIAP–TFSF-IAAP-CameraObscura Altın Madalya ve 100’er Dolar ödül alacak. Dereceye giren yarışmacılara toplamda bin 200 Dolar para ödülü de verilecek.

 Ödüllerin sahiplerini bulduğu 55 fotoğraftan oluşan sergi ve ödül töreni bugün gerçekleşecek.l2212202311390286

Mersin’de Kışlık Hazırlıkları Başladı: Pazar ve Manavlarda Yoğunluk Arttı Mersin’de Kışlık Hazırlıkları Başladı: Pazar ve Manavlarda Yoğunluk Arttı

Ödül Töreni

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen prestijli etkinlik, 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergisini fotoğraf severlerle buluşturacak. "Dünyanın Fotoğrafı Akdeniz’de" mottosuyla yola çıkan yarışma, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan birçok yetenekli fotoğrafçının eserlerini bir araya getiriyor.

Fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi bir araya toplayacak olan bu etkinlik, bugün saat 17.30'da Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleşecek. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, etkinliğe katılacak herkesi memnuniyetle karşılamayı ve serginin bir parçası olmaktan onur duyacaklarını ifade etti.

GEGylKdXMAAG4zn

Yarışmanın ödül töreni ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan sergi, fotoğraf sanatının farklı yönlerini ve perspektiflerini yansıtan eserlerle ziyaretçilerine benzersiz bir görsel şölen sunacak. Akdeniz Belediyesi, etkinliğe katılımı teşvik etmek amacıyla tüm vatandaşları davet ediyor ve fotoğraf sanatının büyülü dünyasını keşfetmeye çağırıyor.

Bu özel sergi ve ödül töreni, Akdeniz'in kültürel etkinlik takvimindeki yerini sağlamlaştırıyor ve şehrin sanatsal yönünü ön plana çıkarıyor. Akdeniz Belediyesi, bu tür etkinliklerle hem yerel hem de uluslararası arenada sanatın ve kültürün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Editör: Devrim Kartal