Spor

38. Uluslararası Mersin Briç Festivali başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 38. Uluslararası Mersin Briç Festivali başladı.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü işbirliğinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor. Bu yıl 'kartlar dağıtılsın, stratejik düşünceler savaşsın' sloganıyla gerçekleştirilen festivalde toplam 250 bin TL’lik ödül dağıtılacak. 38 yıldır devam eden etkinlik Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarından biri olarak nitelendiriliyor.

"Her zaman sporun ve sporcunun yanındayız"
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, bu yıl etkinliğin 38'incisini düzenlediklerini söyledi. Etkinlikte Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Lübnan ve Mısır olmak üzere 5 ülkeden katılımcıların yer aldığını ifade eden Gökayaz, "Bunun yanı sıra 18 ilden de katılımcılar var. Turnuva boyunca yaklaşık 300 katılımcı bekliyoruz” dedi.
Festivalin 22 Eylül Pazar günü sona ereceğini belirten Gökayaz, etkinliğin 5 gün süreceğini kaydetti. 'Spor kenti Mersin'de pek çok farklı organizasyona imza atacaklarını dile getiren Gökayaz, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını vurguladı.
Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem de festivalde farklı yarışmalar olduğunu söyledi. Festivalin Mersin'in tanıtımı açısından önemine işaret eden Kerem, "Umut ediyorum ki bu yıl 38'incisini düzenlediğimiz festivalde 40’ları, 50’leri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Birçok insan Mersin Briç Festivali’ni bekliyor"
Uluslararası Mersin Briç Festivali’nin katılımcılarından Hüseyin Cesur ise Mersin Briç Festivali'nin, briç camiasında popüler olduğunu ve çok sevildiğini ifade etti. Birçok kurumun festivalin benzerini yapmaya çalıştığını ama tutmadığını dile getiren Cesur, "O bakımdan çok seviliyor. Ayrıca çok dostane ilişkiler kurulabilen, güzel ve nezih bir ortam. Güney insanın sıcaklığı da tabi vuruyor turnuvaya. Dolayısıyla birçok insan Mersin Briç Festivali’ni bekliyor" dedi.
Katılımcılardan Arzu Sönmez de festivale İstanbul’dan geldiğini belirterek, "Buraya katılmayı seviyoruz. Keyifle geldik ve umarım keyifle geçer" diye konuştu.
Etkinlik 22 Eylül Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.