Suudi Arabistan’da hava sıcaklığının 51,8 dereceye yükseldi. Hac ibadeti için ülkede bulunanlar aşırı sıcaklarla mücadele etmeye çalışıyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle en az 550 hacı adayı hayatını kaybetti. Vefat edenlerin ölüm nedenleri, kalp-damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar olarak açıklandı.

AFP’nin iki Arap diplomata dayandırdığı haberinde ölenlerin 323’ü Mısırlı hacı adayı. Tunus haber ajansı Tunis Afrique Presse’nin aktardığına göre 35 Tunus vatandaşı hayatını kaybetti. Aile üyeleri sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda ölümlerin çoğunun aşırı sıcaktan kaynaklandığını söyledi. Diğer aileler ise kayıp akrabalarını Suudi hastanelerinde aramaya devam ediyor. 2 bin 700 kişi ise hastanede tedavi altında.

Mersin'de Kırsal Bölgelerde Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor Mersin'de Kırsal Bölgelerde Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Bu yıl hac ibadetine 1,6 milyonu yurt dışından olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon hacı katıldı. Yetkililer ibadet edenlere şemsiye taşımaları, özellikle sıcak öğle saatlerinde dışarıda bulunmamaları ve bol su içmeleri çağrısında bulunuyor. 

23 Türk vatandaşı öldü

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre hac ibadeti sırasında 23 Türk vatandaşı da hayatını kaybetti. Vefat eden hacı adaylarının ölüm nedenleri ise kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar olarak açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi