İstanbul, bu yıl altıncısı düzenlenen Directed By Women Türkiye festivali kapsamında 13-14-15 Eylül tarihlerinde dünyanın çeşitli ülkelerinden kadın yönetmenlerin kısa filmlerine ev sahipliği yapacak. 

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Türkiye, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerden kadın yönetmenler arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor.

61 FİLM FİZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Bu yıl 39 ülkeden 188 kadın yönetmenin başvuruda bulunduğu 6. Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali'nde; Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorileri ve Ulusal Gösterim Seçkisi ve özel gösterimlerle birlikte 61 film seyirciyle ücretsiz buluşacak.

Kosova’nın en  önemli festivallerinden DOKUFEST iş birliğiyle, 1 Ülke- 5 Hikâye bölümünde 5 Kosovalı kadın yönetmenin filmleri beyaz perdede olacak. 13-14-15 Eylül 2024 tarihlerinde üç gün boyunca yapılacak film gösterimlerine ek olarak festival kapsamında Atölye/ Workshop çalışmaları da yer alacak.

Bu yıl, Barış Manço Kültür Merkezi'nde 3 gün boyunca; Yağmur Kartal Karakuş, “Bir Stop Motion Animasyon Projesi Hazırlamak”, Kardelen Fincancı ise “Sine- Terapötik” atölyelerini katılımcılarla yürütecek.

Festival kapsamında yönetmen Elmas Arus’un “Buçuk” belgesel filmi ve Aylin Özbakır’ın “Sessiz Dans” filmi özel gösterimle seyirciyle buluşacak.

Ayrıca festival kapsamında içerik üreticisi Deniz Tokgöz , Sanat Yönetmeni Natali Yeres ve "Kar ve Ayı” filminin yönetmeni Selcen Ergun söyleşileri gerçekleştirilecek.

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ VERİLECEK

Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sinemacı Kadınlar Derneği’nin, Kadıköy Belediyesi’nin ve Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen festivalde, her kategoride seçilecek bir filme En İyi Film Ödülü ve LANDS of Cinema tarafindan dağıtım ödülü verilecek.

Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival kapsamındaki tüm gösterimler, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

FESTİVAL EKİBİ

Filiz Kuka Ildız ,Ceren Şahan, Yağmur Bihter Yaman, Neslihan Bilgin Çelik.

FESTİVAL JÜRİSİ

Ulusal Jüri

Natali Yeres - Sanat Yönetmeni
Melisa Önel - Yönetmen - Senarist 
İpek Türktan - Oyuncu

Uluslararası Jüri

Gastroantep'in ilk paneli düzenlendi Gastroantep'in ilk paneli düzenlendi

Müge Özen - Yapımcı
Norika Sefa - Yönetmen -Senarist
Miriam Kolesnyk - Görüntü Yönetmeni 

Belgesel Jüri

Elmas Arus - Yönetmen 
Rena Lusin Bitmez - Yönetmen- Senarist
ILeana Stanculescu

Genç Bakış Jüri 

Zeynep Arısoy -Yönetmen
Yasemin Demirci - Yönetmen - Senarist
Ceyda Aşar - Yönetmen - Senarist

Kaynak: Haber Merkezi