Üniversite Öğrencisi Banyoda Ölü Bulundu Üniversite Öğrencisi Banyoda Ölü Bulundu

7 Ocak günü evinin önünde asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma’ya cinsel istismar iddiası ile başlayan ve takipsizlik kararı verilen soruşturma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın itirazı üzerine yeniden başlatıldı. 8 yaşındaki Şeyma bakanlık gözetimine alınırken konu ile ilgili Bakan Göktaş ise sosyal medya hesabından, “Batman’ın Kozluk ilçesinde Şeyma kızımıza yönelik cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı, Bakanlığımızın itirazı üzerine kaldırılarak soruşturma yeniden başlatılmıştı. Bugün itibarıyla Şeyma kızımız Bakanlığımızın gözetimine alınmış ve sağlık kontrolleri gerçekleştirilmek üzere hastaneye nakledilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu

Batman’ın Kozluk ilçesinde evlerinin önünde asılı bulunan 8 yaşındaki çocuk, hastanede tedaviye alındı. Sosyal medyada çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca da bir açıklama yapıldı. Soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, olaya ilişkin herhangi bir gözaltı bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"07/01/2024 günü Batman ili Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edilmektedir. Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup, bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir."

Rapora göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetleri incelendi. Hem kıyafetlerde hem de çocuğun genital bölgesinde sperm saptandı. Ancak rapordaki önemli bulgulara rağmen, 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla "somut delil yoktur" denilerek dosya kapatıldı.

Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında, "Olay günü mağdur ile aynı ikamette bulunan annesinin ve kardeşlerinin beyanları ile olayın meydana geldiği yerin özellikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, mağdurun oyun oynarken bahçelerindeki direkte asılı halde bulunan ipi oyun maksadıyla boynuna dolaması sonucunda olayın gerçekleştiği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA