Genel

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Gazze'de Ateşkes Konusunda İlerleme Kaydedildi

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris Gazze'de ateşkes için bazı ilerlemelerin kaydedildiğini duyurdu. Öte yandan ABD Başkanı Biden İran'ı vurma planı konusunda Netanyahu ile görüşecek.

Abone Ol

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris, dün katıldığı bir televizyon programında, Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması konusunda bazı ilerlemeler kaydedildiğini iddia etti

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Harris, dün katıldığı bir televizyon programında, "Mümkün olan en kısa sürede ateşkese ve rehineler konusunda anlaşmaya varmalıyız" ifadelerini kullandı. Harris, gelecek ay yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile karşı karşıya gelecek. 

ABD ve İsrail ile İran’ı vurma planı hakkında görüşme yapacak

Axios’un üç Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran'ı vurmaya ilişkin herhangi bir plan hakkında telefon görüşmesi yapmasının beklendiğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına ABD'li bir yetkili “Bu görüşmeyi İsrail'in vereceği yanıtın sınırlarını belirlemek için kullanmak istiyoruz” dedi. ABD'li yetkili siteye yaptığı açıklamada Washington'un, İsrail'in İran'daki önemli hedeflere aşırıya kaçmadan saldıracağından emin olmak istediğini söyledi.