Genel

ABD Başkanı Joe Biden: "Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybetmesi çok sayıdaki kurban için bir adalet ölçüsüdür"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık terör saltanatı boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıdaki kurbanı için bir adalet ölçüsüdür" dedi.

''ABD, İsrail'e tam destek vermektedir''
Amerika Birleşik Devletleri İsrail'in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkına tam destek vermektedir. Daha dün Savunma Bakanıma, saldırganlığı caydırmak ve daha geniş çaplı bir bölgesel savaş riskini azaltmak için Orta Doğu bölgesindeki ABD askeri güçlerinin savunma pozisyonunu daha da güçlendirmesi talimatını verdim. Nihayetinde amacımız hem Gazze'de hem de Lübnan'da devam eden çatışmaları diplomatik yollarla yatıştırmaktır. Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için BM Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen bir anlaşmanın peşindeyiz.