Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırları artarken, Temmuz ayında asgari ücretin sabit kalması, alım gücünün daha da düşmesine yol açtı. Ekonomist Hakan Kara'nın paylaştığı grafik, asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki farkın ne kadar genişlediğini gözler önüne seriyor.

Hektaş (HEKTS) 233,20% Bedelli Sermaye Artırımı Nasıl Gerçekleşecek? Hektaş (HEKTS) 233,20% Bedelli Sermaye Artırımı Nasıl Gerçekleşecek?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), vatandaşların satın alma gücündeki düşüşü gözler önüne seren araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken 'açlık sınırı' 19 bin 234 TL olarak belirlendi. Aynı dönemde 'yoksulluk sınırı' ise 62 bin TL’yi geçti. Bu arada, asgari ücret yılbaşından bu yana 17 bin TL olarak uygulanıyor.

Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya üzerinden açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki farkı gösteren bir grafik paylaştı. Grafikte açlık sınırının yükselme eğiliminde olduğu görülürken, Kara paylaşımında "Son dönemde fiyat artışlarındaki yavaşlamaya rağmen, çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor" şeklinde bir yorumda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi