Özel Haber

Adana Ak Parti İl Başkanı Ana Konteyner Limanı Arazisinde

Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Yumurtalık’ta ana konteyner limanıyla ilgili Adanalılara sunum yaptı, “Arkamızda OSB bölgelerimiz , enerji ihtisas bölgelerimiz ve tüm bunların birleşimiyle beraber ana konteynır limanımızın yapılmasıyla birlikte hem Türkiye hem dünya ticaretinin kalbi olacak bir bölgedeyiz” dedi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in,  Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisinin onaylandığını duyurmasının ardından Mersin ve Adana arasında başlayan yatırım tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Mersin’deki tüm STK’ların ortak deklarasyon yayınlayarak, Ana Konteyner Limanı’nın en doğru adresinin Mersin olduğunu vurgulamışlardı. Mersin kamuoyu, yatırım ile ilgili bakanlık cephesinden bir yanıt beklerken, Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, konteyner limanın yapılacağı bölgeye keşfe gitti ve Adanalılara sosyal medya üzerinden bilgi verdi.

“Şu anda Yumurtalık’ta Göl Havası mahallemizdeyiz. Bu gördüğünüz alan Sayın Cumhurbaşkanımızın onayladığı, Ömer Çelik Bakanımızın müjdesini verdiği ana konteynır limanın yapılacağı bölge. Allah nasip ederse kısa bir zaman içerisinde Adanamız için çok önemli bir proje olan  ana konteynır limanı yapılmaya başlanacak. Ana konteynır limanımız, Türkiye’nin tüm konteynır liman kapasitesi kadar bir liman kapasitesine sahip olacak. Bu bölgenin gelişimine,  Adana’nın gelişimine  fayda sağlayacak  bir liman olacak. Arkamızda OSB bölgelerimiz , enerji  ihtisas bölgelerimiz ve tüm bunların birleşimiyle beraber ana konteynır limanımızın yapılmasıyla birlikte, hem Türkiye hem dünya ticaretinin kalbi olacak  bir bölgedeyiz. En kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayladığı bu projenin yapılmasıyla artık Adana, Türkiye yüzyılında yeni bir adımla geleceğe ilerleyecek” dedi.