"Yeniden Kemalist Devlet ve Laik Cumhuriyet! " diyerek yeni yıl hedefleri konusunda basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 100. yılını geride bırakırken, 2024'e "İç Cephe"deki zorluklarla girmiş durumda. Atatürk'ün vizyonundan uzaklaşılmış gibi görünen bu dönemde, toplumun birleşmesi ve temel değerlere olan bağlılığın yeniden güçlenmesi hedefleniyor" denildi. 

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Rauf Denktaş Parkı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Rauf Denktaş Parkı'ndaki Yenileme Çalışmalarını İnceledi

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğindeki Milli Mücadele'de "İç Cephe"nin ne kadar kritik olduğunu vurgulayan açıklamada, iç bütünlüğün sağlanmasının milli birlik ve dayanışmanın temeli olduğuna dikkat çekildi.  Açıklamada, Büyük Atatürk'ün Nutuk'ta belirttiği gibi, dış cephedeki zaferlerin, iç cephede birlik ve beraberliğin sağlanmaması durumunda anlam ifade etmeyeceği vurgulandı.

İç Cephe'deki Sorunlar

 Açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlukların temel nedeninin iç cephedeki bölünmüşlük olduğuna işaret edildi. Yıllardır süren kin ve nefret söylemleriyle ayrışan toplumun, temel sorunlarının çözümü için bir araya gelmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin bu zorlu dönemde Atatürk'ün önderliğindeki genç nesil, eğitimli bireyler, bilinçli kadınlar ve Atatürkçü düşünce ile şekillenebileceği ifade edildi. Halkın, doğru önderlikle bir araya gelerek tüm zorlukların üstesinden gelebileceği ve ülkenin temel değerlerine sahip çıkabileceği belirtilen ADD açıklamasında Türkiye'nin geçmişin hatalarından ders çıkararak, Atatürk'ün izinde ilerleyerek, Kemalist devlet ve laik cumhuriyet ideallerine olan bağlılığını sürdürmeye kararlı olduğunu vurgulandı

Kaynak: Kadri Duman