Galatasaray yöneticisi İbrahim Hatipoğlu, son iki yıl ile sezonun ilk 8 haftasındaki tartışmalı pozisyonların, tarafsız ve kabul gören otoriteler tarafından değerlendirilmesini önerdi. Bu yaklaşımın, hakem kararlarıyla ilgili tartışmaları azaltmayı ve daha adil bir futbol ortamı sağlamayı amaçladığı belirtilirken, spor yorumcusu Ahmet Çakar'dan itiraz geldi: 

"NE DEĞİŞECEK"

"Galatasaray 'rest' dedi, Fenerbahçe gördü… Son iki sene ve bu sezonun 8 maçının incelenmesini istiyorlar. Kısaca soytarıca bir iş… Avrupalılar bize nereleriyle güleceklerini şaşırdılar. Ne olacak yani incelendikten sonra! 'Galatasaray şu kadar haksız penaltı aldı, Fenerbahçe bu kadar haksızlığa uğradı' deyince ne değişecek? Fenerbahçe'nin bu resti görmesi üzerine Galatasaray'dan 'gık' çıkmayacak. Ayrıca diyelim ki iki taraf da kabul etti. Kimse kusura bakmasın ama hakem hocalarının çoğu hokkabaz..."

FIBA Kadınlar Euroleague: ÇBK Mersin: 88 - Zabiny Brno: 74 FIBA Kadınlar Euroleague: ÇBK Mersin: 88 - Zabiny Brno: 74

"ÖLENE KADAR PEŞİNDE OLURUM"

"Ben bu işin içinde olmam, olanlara da tavsiyem; olmasınlar. Hiçbir eski hakem kendisini böyle bir rezil ortamda kullandırmamalı. Tam bizim ülke futboluna yakışan girişimler vuku buluyor. Galatasaray ve Fenerbahçe tüm hakem rezilliklerinin kendilerine yapıldığını düşünüyor.

Oysa aşağıda neler oluyor neler. Türkiye'de bir tek bu iki takım yok. 100'lerce profesyonel kulüp var. Hangi eski hakem böyle bir soytarılığına alet olursa, ölene kadar peşinde olurum. Kimse kendini kullandırmasın."

Kaynak: Haber Merkezi