Ahşap mobilyalarda su lekesi olarak bilinen bir leke zaman içerisinde meydana gelebilir. Sıcak nesnelerin ve daha çok sıvı içeren bardakların ahşap mobilyaya bırakılması nedeni ile meydana gelen su lekesi çoğu zaman geçmeyen bir leke olarak düşünülür. Ancak su lekesini evlerde doğal yöntemler ile kolaylıkla geçirmek mümkündür. 

Ahşap mobilyalarda meydana gelen s lekesi gibi buhar bazlı lekeleri çıkarmak için kimyasal herhangi bir maddeye gerek kalmıyor. Ev temizliğinin püf noktalarından biri olan bu doğal yöntem sayesinde mobilyalarınız yeni gibi parıl parıl parlayacak. İşte ahşap mobilyalarda temizliğin pratik bilgilerinden olan doğal yöntem:

Ahşap mobilyalarda su lekelerinden kurtulmak isteyenler için en etkili yöntem mayonez ve kabartma tozu karışımı ile karşımıza çıkıyor. Bu yöntemi kullanarak dakikalar içerisinde ahşap mobilyalarda görülen lekelerden kurtulabilirsiniz. 

Mersin'de 8. Kattan Düşen Vinç Tamircisi Hayatını Kaybetti Mersin'de 8. Kattan Düşen Vinç Tamircisi Hayatını Kaybetti

Ahşap mobilyalarda görülen lekelerden kurtulmak için kullanacağınız mayonez ve kabartma tozunu kolayca uygulayabilirsiniz. İlk olarak bir tatlı kaşığı mayonez alın ve içerisine bir paket kabartma tozu ilave edin. Karışım homojen hale gelene dek karıştırmaya devam edin. Ardından hazırladığınız karışımı ahşap mobilyalarda lekelerin olduğu bölgelere sürün. Daha sonra bir pamuklu bez ile karışımı sürdüğünüz yerleri örtün. Buharsız ütü ya da kurutma makinesi ile beze ısı verin. Yaklaşık olarak 1 dakika boyunca ısı verdiğiniz alandan nemli bir bez ile hem lekeyi hem de karışımı temizleyebilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi