HABER: Hayrettin ACAR

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Edirnespor'u konuk edecek. Lider durumda bulunan MİY ile 16. Sırada yer alan Edirnespor arasında 27 puan fark bulunuyor. 2. Sırada yer alan Yeni Orduspor ile arasında 5 puan fark bulunan Lider kazanarak farkı korumaya çalışacak. Meydana gelen depremler sonrası ara verilen lig MİY için bu maç ile başlıyor. Çalışmalarına 15 Şubatta başlayan MİY hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. MİY Edirnespor maçı 5 Mart saat 14'te Mersin Stadında başlayacak.

Maç öncesi açıklamalarda bulunan MİY teknik direktörü Ersin Aka, 'Edirnespor on beş tane yeni transfer yaptı ve aldıkları oyuncular gerçekten lig için oynayan takımlarında iyi performans gösteren kaliteli oyuncular. Oyuncuları yeni transfer olduğu için ve erteleme maçı olduğu için oynayamadı. Gerçekten iyi bir takıma karşı, daha doğrusu ikinci yarıya çok ciddi takviyeler yapan bir takıma karşı oynayacağız. Bizi kolay bir maç bekleyemeyeceğini tahmin ediyoruz. Ama bizim konumuz hiçbir zaman rakiplerimiz değil. Biz hiçbir rakibimizden korkmuyoruz. Eğer bizi biz yapan değerleri sahaya yansıtırsak, iyi konsantre olursak, iyi hazırlanırsak sahaya zaten gerekeni yansıtırız' dedi.

'Yolumuza devam etmek istiyoruz'

Aka, 'Ancak gerçekten ben de bu takımın teknik direktörü olarak endişe duyuyorum bu süreçte. Çünkü bunu daha önce de dile getirdim. Çünkü depremi yaşadık ve bizim grubumuzda belki de depremi yaşayan tek takımız. Oyuncularımız ailelerini kendi evlerine yani memleketlerine gönderdiler. Dolayısıyla en önemli maçı kazandığımız noktada ertesi gün sabah kazandığımız maçın coşkusunu yaşayamamak ve o ritmi yakalayıp devam ettirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bunlar birer bahane değil. Biz şampiyonluğu hedeflemiş büyük bir camiayız ve bu camianın bütün paydaşlarıyla beraber kenetlendik. Taraftarımız, yönetimimiz oyuncularımız, personelimiz bütün Mersin şehri olarak buna ihtiyacımız var. O yüzden bahanelerin arkasına sığınarak değil gereğini yaparak inşallah bu maçı da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz' dedi.

Yeni transfer sonrası başka transfer yapılmayacak

İsmet Taşdemir: "Hak ettiğimiz 3 puanı aldık" İsmet Taşdemir: "Hak ettiğimiz 3 puanı aldık"

Adanaspor'dan transfer edilen orta saha oyuncusu Mehmet Sefa Etöz sonrası başka transfer yapmayacaklarını açıklayan Aka, 'Takımımıza yeni bir oyuncu kattık. Adanaspor'dan orta saha mevkiinde oynayan Sefa. O da takımımıza ciddi katkı sağlayacaktır. Onun dışında şu anda transferi bitirdik. Başka transfer düşünmüyoruz. Takımımız yeterli. Yeni katılan arkadaşlarımız ve devre arasından itibaren yaptığımız transferlerde takıma adapte oldular. Şu anda gayet güzel bir havamız var. Dediğim gibi tek üzüntümüz toplum olarak yaşadığımız depremin verdiği hasarlar, psikolojik. Umarım bunlar da bir an önce atlatarak lige kaldığımız yerden devam ederiz' ifadelerini kullandı.

'Gelirlerin Depremzedelere Bağışlanması Mutluluk Verici'

Maç gelirlerinin depremzedelere bağışlamaya karar veren MİY yönetimi taraftarı dayanışmaya çağırdı. Aka bu kapsamda, 'Yönetimimiz bir karar almış. Bence çok da güzel yapmışlar
ki ben de bu depremi birebir yaşayan ciddi kayıplar veren bir şahıs olarak bunu söylemek ve dile getirmek istiyorum. Bu zor günlerde toplum olarak kenetlenmeliyiz ki Mersin İdman Yurdu olarak da biz kenetleneceğiz. Bu geliri de bütün depremzede ailelere bağışlanacağını öğrendim. Çok mutlu oldum. Bundan dolayı taraftarımızı bu maçta bir tık daha fazla katılımda bulunmalarını arzu ediyorum. Çünkü bu sadece takımımızla, şehrimizle alakalı değil, ülkemizle halkımızla ilgili bir durum. Bizler de bu zor günlerde kenetlenecek yapıya ve maneviyata sahip insanlarız. Mersin şehri de zaten gerçekten toplumsal olarak, maneviyat olarak buna sahip bir şehir. O yüzden inanıyorum ki ciddi anlamda bir katılım olacaktır' dedi.

Editör: Haber Merkezi