Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait Yeniköy-Kemerköy santralinde kullanılacak kömür için maden sahasının genişletilmek istenmesine karşı ağaç kesimine sabah erken saatlerden itibaren devam edildi. Akbelen Ormanı için nöbetin sürdüğü alan ablukaya alınırken, giriş ve çıkışlar da engellendi.

'AĞAÇLARI KATLEDİYORLAR; YÜRÜYEREK GELİN'

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre İkizköy Çevre Komitesi'nden Nejla Işık, 'Sabah bütün kesim ekipleri kesime başladı. Alandaki arkadaşlara ulaşamıyoruz. Buraya gelmeye çalışan yüzlerce insan vardı. Çamköy'de yollar kesilmiş. Burada Akbelen ormanını yok ediyorlar, gözlerimizin içine baka baka ağaçları katlediyorlar. Yürüyerek gelin' çağrısında bulundu.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Nöbet alanının ablukaya alınması nedeniyle desteğe gelenlerin alana girişine izin verilmezken, direnişçiler yolu kapattı. Polis, TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.

BİR KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

BirGün'den Asena Tunca'nın haberine göre müdahele sırasında başına darbe alan bir kadın kafa travması geçirirken, polisin cop ile müdahale ettiği bir kişinin de parmakları kırıldı.

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ağaç kesiminin devam ettiği alanda gözaltı sayısının 18'e ulaştığı öğrenildi.

Gözaltına alınan isimler şöyle:

Deniz Gümüşel, Şengül Yüksel, Songül Fular Erdem, Nilay Ormanlo Bağpınar, Harun Cici, Deniz Mensa Ergenç, İlayda Kekec Ilgaz, Pelin Nacin, Levent Büyük, Kemal Özberksoy, Alper Turaç, Esra Balbar, Kerem Gündoğdu, Orhun Sercinoğlu, Ahmet Atay, İsmail Hakkı Atal, Aslıhan kahraman , Leyla bilgen.

Son 60 Yılda Türkiye'deki 240 Gölden 186'sı Kurudu Son 60 Yılda Türkiye'deki 240 Gölden 186'sı Kurudu
Editör: Haber Merkezi