Kutlama alanında söz alan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Reşat Aşan, ilçede seçimi kaybeden AKP’li Mustafa Gültak’ın ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı politikalarına dikkat çekerek, “Ayrıştıranların ve kutuplaştıranların siyaseti çöktü Akdeniz’de” dedi. Akdeniz Belediyesi’nin herkesin belediyesi olacağını ifade eden eşbaşkanlar, ilçede yıllarca yapılmayan hizmeti DEM Parti olarak yapacaklarını vurguladı.

“BELEDİYEMİZİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRMİŞLER”

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, kendilerinden önceki AKP’li Belediye Başkanı Gültak ve yönetiminin, belediyede yaptıkları rantla belediyeyi borçla devir aldıklarını duyurdu. Sarıyıldız, “Belediyeyi soyup soğana çevirmişler, tek bir taşınmazı kalmamış belediyemizin, belediyemiz hacizlik olmuş. Tam tamına 691 Milyon 971 Bin TL borca batırmışlar” dedi. Bunu duyan yurttaşlar yuhalayarak, “Yazıklar olsun, hırsızlar” diyerek tepki gösterdi.

Bundan sonraki süreçte belediyede asla yolsuzluğun yaşanmayacağını ve aşkla halka hizmet vereceklerini aktaran Sarıyıldız, “Gecemizi gündüzümüze katacağız, ev ev ve hane hane gezeceğiz. Eşit hizmet anlayışımızla belediyemizi herkesin belediyesi yapacağız. Biz herkesin belediye başkanları olacağız. Onlar bayrak siyasetiyle hırsızlıklarının üstünü örtmeye çalıştı. Akdeniz Belediyesi hırsızlık ve yolsuzlukların alınmayacağı belediye yapacağız. Belediyemiz herkesin emeğiyle kazanıldı, herkesle de yönetilecek” dedi.

3961979D 270B 4Dac A002 45Ba9E662900

Mersin'de Çöp Evde Sarsıcı Manzara: Tonlarca Atık Ortaya Çıktı Mersin'de Çöp Evde Sarsıcı Manzara: Tonlarca Atık Ortaya Çıktı

ARSLAN: “HALK AKP’YE BÜYÜK BİR CEVAP VERDİ”

Ardından söz alan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Nuriye Arslan ise sözlerine herkesi selamlayarak başladı. Seçim boyunca AKP’lilerin algı operasyonlarına karşı mücadele ettiklerini ifade eden Arslan, bu politikalara karşı halkın AKP’ye ve onun zihniyetine karşı büyük bir cevap verdiğinin altını çizdi. AKP’lilerin, DEM Parti’li Akdeniz’in belediye işçilerini işten çıkaracak şeklinde bir algı yaratmaya çalıştığını ifade eden Arslan, emeğiyle çalışan işçilerin bu konuda rahat olması gerektiğini belirterek, “Bizim partimiz kimsenin ekmeğiyle oynamaz. Bu politika AKP’nin kitli politikasıdır, bunu ancak ve anacak onlar yapar” dedi. Arslan son olarak, ülkede genel olarak seçim sonuçlarının cezaevlerinde bulunan tutukluları özgürleştireceğini vurgulayarak, “Bu seçim sonuçları cezaevlerinde bulunan tüm tutuklu arkadaşlarımızı özgürleştirecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkanlar halkla beraber zılgıtlar eşliğinde halaya durdu. Halayların ardından kutlama son buldu.

2994500D 3Ee7 4Ab7 Ac36 5B8582094449

Kaynak: İMECE GAZETESİ