Özel Haber

Akdeniz Belediyesi'nden Gençlere Umut

Akdeniz Belediyesi, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 4 bin TL, 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere ise 6 bin TL eğitim desteği sağlamaya başladı. Başvuru süreci, 30 Eylül - 4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen Akdenizli öğrencilerin, başvurularını bizzat yapmaları gerekiyor. Başvurular için gerekli belgeler arasında “Öğrenci Belgesi, Tarihçeli Yerleşim Belgesi ve T.C. Kimlik Fotokopisi” yer alıyor. Öğrenciler, başvurularını Akdeniz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne veya belediyenin ana hizmet binası giriş katında bulunan Beyaz Masaya yapabilecekler. Telefonla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Vurgusu

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Eş Başkanlar, dezavantajlı ailelerin yoğun olarak yaşadığı Akdeniz bölgesindeki gençlerin eğitim hayatına destek vermek için gereken her türlü imkânı sunacaklarını belirtti.

Arslan ve Sarıyıldız, "Eğitim alanı, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana özel bir önem ve değer verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu nedenle, üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerini kazanan gençlerimize destek verecek olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Oybirliğiyle Alınan Karar

Belediye Meclisi, bu eğitim desteği kararını oybirliğiyle aldı. Eş Başkanlar, “Geçen aylarda düzenlediğimiz meclis toplantısında, üniversiteye yerleşen gençlerimizi bir nebze rahatlatacak bir