HAYRETTİN ACAR

Afşin Termik Santrali’nde Göçük Meydana Geldi Afşin Termik Santrali’nde Göçük Meydana Geldi

Mersin Akdeniz Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının 1. Birleşimi gergin anlara sahne oldu. Karacailyas mahallesi'nde yer alan 6 parselde 3000 metrekarelik taşınmazın satılması ile ilgili madde HDP ve EMEP meclis üyeleri tarafından aciliyetin akılda soru işaretleri yarattığı, konu ile ilgili siyasi desteklerin ortaya çıktığı, buranın değeri ile ilgili soru işaretlerinin olduğu, taşınmazın satılmasının hukuksuz bir durum ortaya çıkardığı ve buranın daha farklı bir şekilde meyve suyu, limonata gibi bir fabrikanın yapılmasının daha iyi olabileceği ile ilgili görüşler mecliste gergin anların başlamasına neden oldu. Akdeniz Belediyesi Başkanı Gültak, 'Çamur atıyorsunuz, siz bir kere PKK'ye terör örgütü diyemiyor, istiklal marşını okumuyorsunuz' dedi.

Meclisin Taşınmaz satışı üzerine olan maddesi için söz alan Akdeniz Belediyesi HDP meclis üyesi Ali Tanrıverdi, 'meclise geri iade ettiğiniz bu maddeyi biz doğru bulmuyoruz. Hoşunuza gitmeyen her maddeyi tekrar meclise getiremezsiniz. Aklımızda soru işaretleri var, sizler bu satışta acele ediyorsunuz. Pazarlıklar mı yapılıyor?, acaba birilerine bir söz mü verilmiş?' dedi. Akdeniz Belediyesi EMEP Meclis üyesi Halil Kara, 'Bu konuda hukuksuzluklar var' derken Akdeniz Belediyesi HDP meclis üyesi Özgür Çağlar ise, 'tespit istenebilirdi. Bu taşınmazın fiyatı ile ilgili tespit yapılabilirdi' dedi. Durum ile ilgili cevap hakkı alan Akdeniz Belediyesi Meclis üyesi Yakup Aykut, 'burası yol yapılabilmesi için satılıyor. Sözümüz var, bu yolları yapacağız. Tek derdimiz odur.' dedi.

Gültak: PKK Terör Örgütü müdür?

Tartışmalara cevap veren Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, 'benim üstüme şaibelerle, malla, mülkle gelmeyin. Millet yemez bunu. Şaibe var ucuz satılıyor diyorsunuz, dinime küfreden müslüman olsa bari. Bu arazi 2010'da sizin belediyeniz tarafından peşkeş çekildi' dedi.

Demokrasi söylemleri üzerine çıkan tartışmada Gültak, Demokrasiye çok inanıyorsanız, siyaseti çok seviyorsanız, silahı elinizden bırakın' diyerek HDP saflarını hedef aldı. Gültak, 'PKK'ye terör örgütü diyebiliyor musunuz? Bu örgüte terör örgütü demeyi öğrenin' dedi. HDP meclis üyelerinden ses yükselirken, meclis üyesi Özgür Çağlar, 'demiyorum' dedi. Gültak, 'gelmişsiniz bana demokrasi diyorsunuz, istiklal marşını okumuyorsunuz, sonra saygı duyuyorum diyorsunuz. Bu mudur anlayışınız' dedi. HDP meclis üyeleri tarafından tartışmaya Sizinkiler kağıttan okuyor çıkışı gelirken, Gültak, 'sizde kağıttan okuyon' cevabı geldi.

Gültak'tan FETÖŞ Söylemi

HDP Meclis üyeleri tarafından, 'FETÖ'ye hoca efendi derken iyiydi, okyanus ardına yalvarıp gel derken FETÖ değildi' çıkışı gelirken, Gültak, 'ben FETÖŞ diyorum. Siz diyebiliyor musunuz? PKK'ye terör örgütü desene' cevabı geldi. Gültak, 'diyemiyorsunuz. Neden? Çünkü dağdan talimat alıyorsunuz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi