Seren SABUNCU

DEM Parti İl Binasın’nda ‘Akdeniz ilçesine seçmen taşınmasıyla’ ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil kendilerini ve ailelerini Akdeniz ilçesine kaydını taşımıştır. Bununla da yetinmeyip Gültak 28, Fil ise 11 kişiyi de çeşitli ilçelerden buraya taşımıştır. 2 büyük hayalet seçmen tespit ettik ve itirazlarımızı yaptık” dedi.

“KENDİSİ YERLİ VE MİLLİ VE USULSÜZ BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Vekil Bozan, “Akdeniz Belediye Başkanı kendisini ve kendisiyle birlikte ailesinden 5 kişinin seçmen kaydını Yenişehir’den Akdeniz’in Dikilitaş Mahallesi’ne taşımıştır. Mersin’in farklı ilçelerinden ailesiyle birlikte 28 kişinin de adres kaydını Dikilitaş’ta tek bir adrese taşımış” diyerek Gültak ailesinin ve taşıdığı 28 kişinin ikametgâh adres kağıdını gösterdi.

Akdeniz Belediyesi’nde kaybedeceğinden emin ki kendisinin ve ailesinin oyuna muhtaç durumda” diyen Bozan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Çaresizler, düşmüşler. Bir gün bunun tespit edileceğini hiç düşünmediniz mi? Bu ortaya çıktığında halka ne cevap vereceksiniz hiç düşündünüz mü? Eminin vereceğiniz cevap yoktur ve eminim bu açıklamadan sonra halkın içine çıkacak yüzleri dahi yok.

AKP, Akdeniz Belediyesi’nde kiracıdır. Gültak Akdeniz Belediyesi’nde kiracıdır. DEM Parti, AKP’nin bu kiracılığına bu seçimde son verecektir. Biz buna dair halkımıza söz veriyoruz, Gültak artık Akdeniz Belediyesi’nde başkan olmayacaktır. Kendisi yerli ve milli ve usulsüz bir belediye başkanıdır.”

“HİLELERİN TAMAMI BOŞUNA, AKDENİZ’İ KAZANAMAYACAKLAR”

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’de de bahseden Bozan, “Bir hayalet seçmenden daha bahsedeyim. Bu bürokrat Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil. Kendisi 2023 Mayıs seçimlerinde Gültak ile birlikte Akdeniz mahallerinde yanlarında silahlı kişilerle birlikte okul okul gezen, seçmenlerin oy kullandıkları sınıfları basan, adete Akdeniz İlçesi’nde provokasyon yaratan kişidir. Bu kişi de kendisi Mezitli’de oturuyorken kendisini ve ailesini Siteler Mahallesi’ne aldırmış. Ailesi de yetmemiş, 11 kişiyle birlikte şuanda Siteler Mahallesi’nde ikamet ediyor görünüyor. Bu tespiti yaptıktan sonra arkadaşlarımız bu adrese 3 gün üst üste gitti ama kapıyı açan olmadı. Yani şundan eminiz ki kağıtta gösterdikleri bu adreste oturmuyorlar. AKP, emniyet ve kent bürokrasisi Akdeniz için her türlü usulsüzlüğü göze alarak seferber olmuştur. Hilelerin tamamı boşuna, Akdeniz’i kazanamayacaklar. DEM Parti olarak bizler bu kiracılığa son vereceğiz” diye konuştu.

ryrty

“GÜLTAK ÖZÜR DİLEMELİ, EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALIDIR”

Bozan, “Akdeniz halkına söz veriyoruz; sizin hakkınızı yedirmeyeceğiz” diyerek seçmen taşımalarına karşı şunları söyledi, “Seçmen kayıtlarına yaptığımız itirazlar üzerine şu ana kadar yapılan tahkikatların yeniden yapılması gerekmektedir. Usulsüz seçmen kayıtlarını yapan nüfus memurları hakkında soruşturma açılmalı ve görevden alınmalılar. İçişleri Bakanlığı Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlatmalı ve açığa alınmalı. Akdeniz Belediye Başkanı, Akdeniz’de yaşayan yurttaşlar başta olmak üzere 85 milyon yurttaştan özür dilemeli."

30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu 30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu

syt

Kaynak: İmece Gazetesi