Gündem

Akdenizlilerden Gültak'a oy yok!

Akdeniz belediyesinde belediye başkanlığı görevini sürdüren Eczacı Mustafa M. Gültak Akdenizliler tarafından eleştirildi.

Abone Ol


HABER: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ


Mersin'in Akdeniz ilçesinde Belediye Başkanı Eczacı Mustafa M. Gültak'ın, önümüzdeki dönemde de bu görevinin devamlılığını sağlayıp sağlayamayacağı, vatandaş tarafından kesin bir dille cevap verildi. Akdeniz'in Çilek Mahallesi'nde ikamet eden Hacı Yusuf, bu mahalleye Gültak tarafından birçok söz verildiğini ama yerine getirilmediğini vurgulayarak sitemlerini şöyle dile getirdi, '50 yıldır bu mahalledeyim, Çilek mahallesinin hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum. Hangi belediye olursa olsun bir seçim zamanları yüzlerini görebiliyoruz. Zaten bizleri bir seçim zamanı hatırlarlar. Gültak buraları çiçek yapacağım diyordu bakın bu parkın haline çöplükten geçilmez oldu.'


'CANIMIZDAN BEZDİK'


Akdeniz'in çilek mahallesinde PTT ve taziye evi sorunu olduğunu söyleyen Mustafa Akça, 'Belediyeden hiç memnun değiliz. Kaç yıldır burada yaşıyorum tek bir gelişme göremedim, gelen anca cebini dolduruyor. Gültak'ta aynı. Yıllardır bu mahallenin taziye evi ve PTT sorunu var. Ben kendimi bildim bileli bu böyle. Sanırım hiçbir zaman da değişmeyecek. Bu insanlar bütün ödeme işlemlerini PTT'den yapıyor ve bunu yapabilmek için çarşıya, Karaduvar'a ve yakında neresi varsa oraya gitmek zorunda kalıyorlar. Bugün olmuş yol ücreti 17 TL bunun hesabını siz yapın. Burada oturan zaten zengin değil. Madem vermiyorlar olanı da almasınlar canımızdan bezdik' diye konuştu.


'ÇAY MAHALLESİNE HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR'


Akdeniz'in Çay mahallesinde yaşayan Tülin isimli vatandaş, 'Çay mahallesine hiçbir şey yapılmıyor. Kenar mahalle olarak kaldı buralar. Oysa mahallemiz bakılsa çok güzel. Akdeniz Belediyesi'nden memnun değiliz. Tamam bazı şeyler düzeltilmiş olabilir kabul ediyoruz ama eksik çok daha fazla. Bunlardan birisi çocukların oyun alanı yok. Ben saatlerce çocuğumu farklı parkta bekleyemem benim başka işlerim de var bir de tek çocuk değil ki dört tane hangi birini bekleyeceksin. Bu mahallelere havuz, halı saha, kültür parkı, kütüphane, çeşitli kurs merkezleri açılmalı' ifadelerini kullandı.


'4 YILDIR GÖREVDELER ÇİVİ ÇAKTIKLARINI GÖRMEDİM'


Çocuğunu her gün okula götüren anne Gülsüm, 'Çilek mahallesinde yaşıyorum. Ve buradaki en büyük sorunlardan bir tanesi okula gittiğimiz yollar. Çocuklar okula giderken çevreyolundan geçmek zorunda kalıyorlar orada herhangi bir üstgeçit yok. Kesinlikle yapılmalı kazalar çok oluyor. Tek gönderince aklımız kalıyor. Beraber gidip gelsek elbette farklı işimiz oluyor her zaman yapamıyoruz. Buna biz bir çözüm getiremedik belki Akdeniz Belediyesi getirir. Ama nerde! 4 yıldır görevdeler çivi çaktıklarını görmedim' şeklinde konuştu.


VATANDAŞ GÜLTAK'I KOVACAK!


Akdeniz belediyesine oy vermeyeceğini söyleyen esnaf Sıla, 'Akdeniz Belediyesi bizden oy falan beklemesin. Çünkü hiç birisi görevinin başında değil. Benim vergilerimi alıp bana hizmet vermemezlik yapamaz. Parti gözetmiyoruz artık hizmet bekliyoruz. Ben burada esnafım kapımın önü çöple dolu bizzat Gültak Bey'e yazıyorum ama ne ses var ne seda arada gece gelip alıyorlar ama onda da rahatsız ediyorlar insanları. Bunu hatırlatmak benim görevim değil, ama çöpleri almak onların görevi. Yerel seçime bir şey kalmadı şurada gelirler bir iki gün sonra kendime yemin ettim kovacağım buradan' dedi.


'AKDENİZ BELEDİYESİ TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMADI'


Büyükşehir Belediyesi'nin yol çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bahri, 'Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Yollarımızı yapıp düzenlediği için. Aslında bunu Akdeniz belediyesi yapmalıydı. Onlar ne yaptılarsa kendileri daha iyi bilir. Bu mahallede Akdeniz Belediyesi taş üstüne taş koymadı' diye sitem etti.