Kadri Duman

Çukurova Cup Başlıyor Çukurova Cup Başlıyor

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), İnşaatçılar Günü dolayısıyla düzenlenen törende, projede görev alan Rus ve Türk çalışanlara onur belgeleri verildi. Dünyanın en büyük nükleer inşaat projelerinden biri olarak kabul edilen Akkuyu NGS'de, bu özel gün kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergey Butskikh, törende yaptığı konuşmada, Akkuyu NGS'nin inşasının, farklı ülkelerden 34 bin uzmanı bir araya getirerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer santralini inşa etme sürecinde büyük bir işbirliği sergilediğini vurguladı. Butskikh, "Hepimiz, yeni bir tarihin ve muazzam değişimlerin katılımcılarıyız. Akkuyu NGS, dünyanın en büyük nükleer inşaat projelerinden biri olma statüsünü koruyor" ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca Uluslararası Rus Okulu öğrencileri ve Boğaziçi Öğrenci İnşaat Hareketi üyeleri tarafından proje çalışanları için hazırlanan özel gösteriler sunuldu. Etkinlik, projede emeği geçen tüm çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen toplu bir fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Kaynak: Kadri Duman