Akkuyu Nükleer AŞ yetkilileri, inşaat halindeki güç ünitesinin yanında bulunan özel alanda monte edilen 396 ton ağırlığında ve 6,5 metre yüksekliğindeki metal yapının, paletli vinç yardımıyla yerine taşındığı söyledi.

Pehlivan: "Eğitim, Güçlü Geleceğimiz ve Müreffeh Yarınlar İçin Hayati Konuların Başında Geliyor" Pehlivan: "Eğitim, Güçlü Geleceğimiz ve Müreffeh Yarınlar İçin Hayati Konuların Başında Geliyor"

Şirket açıklaması şöyle:

“Akkuyu NGS güç üniteleri modern ve yüksek teknolojili VVER-1200 tipi reaktörlerle donatılıyor. Güç ünitelerinin tasarımı ve inşasında, birkaç nesil nükleer güç santralinin güvenli işletim deneyimi dikkate alındı. VVER-1200 tipi reaktöre sahip üniteler, iç ve dış olmak üzere çift korumaya sahip. Her katman güçlü bir metal iskelet ve özel betondan oluşuyor. Tüm bunlar, 9 büyüklüğüne kadar deprem, tsunami, kasırga ve bunların kombinasyonları gibi her türlü dış etkiye karşı reaktör bölmesinin sızdırmazlığını ve güvenilir bir şekilde korunmasını sağlıyor.”

Ne olmuştu?

Rusya ile Türkiye arasında 12 Mayıs 2010’da Mersin’in Akkuyu ilçesinde Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaası için anlaşma imzalanmıştı. Beş ay sonra, yani 13 Aralık’ta Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tescil edilmişti.

Birinci güç ünitesinin temeli 2018’de atılan Akkuyu Nükleer Santrali’nin dördüncü ünitesinin temeli Temmuz 2022’de atılmıştı.

Akkuyu NGS’nin işletme ömrü 60 yıl olarak planlanlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi