İstanbul'da AKP yönetimindeki Çekmeköy Belediye Meclisi'nin nisan ayı oturumunda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi görüşüldü. Teklifte, belediyeye ait olan ve üzerinde cami, ağız ve diş sağlığı merkezi ile aile sağlığı merkezlerinin bulunduğun 5 arazinin yaklaşık 21 milyon TL bedel ile Hazine'ye devredileceği belirtildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre belediye, devrettiği taşınmazların karşılığında da Hazine'den Ömerli Mahallesi'ndeki yaklaşık 7 bin metrekare ile 7 bin 400 metrekarelik arazileri alacak. Bu 2 arazinin toplam bedeli ise yaklaşık 21 milyon TL olarak belirlendi.

SATIŞ KARARI AKP VE MHP'DEN

Karar, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin itiraz ve tepkilerine karşı AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Söz konusu taşınmazların satış gerekçesi de 'Salgının belediyemize ekonomik etkilerinin an alt düzeyde tutulması ve yatırımlara kaynak sağlanması' olarak açıklandı.

'SİSTEMATİK YAĞMA'

Belediye meclisinin CHP'li üyesi Sami Yayla, mecliste yaptığı konuşmada, Kaynak yaratma adına, kamuya ait yerleri kamuya satıyorsunuz. Bunu sistematik bir yağma olarak görüyoruz. Önce okul yerlerini sattınız, şimdi de üzerinde cami, aile sağlığı merkezi ile ağız ve diş sağlığı merkezi olan yerleri Ömerli'de bulunan ve Hazine'ye ait olan arsalarla takas edeceksiniz. Sonrasında da bu yerleri arsa lobilerinin önüne koyacaksınız. Biz bunu çok iyi biliyoruz' sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

SATILAN TAŞINMAZLAR

AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Hazine'ye satacağı 2 cami ile 3 sağlık tesisi şu şekilde:

- Mehmet Akif Mahallesi'ndeki İskilipli Atıf Efendi Camii

Tarım ve Orman Bakanlığı 175 Milyarlık Zararla İflasın Eşiğine Geldi Tarım ve Orman Bakanlığı 175 Milyarlık Zararla İflasın Eşiğine Geldi

- Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 11 Nolu Aile Sağlığı Merkezi

- Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Şerafettin Öztürk Camii

- Soğukpınar Mahallesi'ndeki Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

- Sultançiftliği Mahallesi'ndeki 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi

OKUL SATIŞI DA YAPILMIŞTI

Çekmeköy Belediyesi, Ocak 2021'de de üzerinde ilkokul, ortaokul ve meslek lisesinin bulunduğu 6 ayrı taşınmazı Hazine'ye satmıştı. 6 Ocak tarihli toplantıda satış kararları alınmış ve bu işlemle birlikte hem belediyenin vergi borcu sililnmiş hem de Hazine'de ranta uyugn araziler alınmıştı. Bu kadar da AKP ve MHP'li üyelerin desteğiyle alınabilmişti.

Editör: Haber Merkezi