Özel Haber

Almanya Ticaret Heyeti İçin Son Başvuru Tarihi 19 Ağustos

Mersinli firmalar, Almanya Ticaret Heyeti ile yurtdışına açılma fırsatı yakalıyor. Almanya Ticaret Heyeti için son başvuru tarihi 19 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle düzenlenecek olan Almanya Sektörel Ticaret Heyeti için son başvuru tarihi 19 Ağustos 2024 olarak belirlendi. “Birlikte İhracat” projesi kapsamında, ihracata yeni başlayacak veya ihracat faaliyetlerini sürdüren firmaların yurtdışı pazarlara açılmalarına destek olmayı hedefleyen heyet, 26-29 Kasım 2024 tarihlerinde Almanya’da gerçekleşecek.

Heyet Detayları ve Başvuru Süreci

AKİB tarafından yapılan açıklamada, heyetin Gıda Ürünleri sektörüne yönelik olacağı ve katılımcı firmaların Almanya’da gıda ithalatçıları, toptancıları ve distribütörleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceği belirtildi. Ticaret Bakanlığı’nın onayıyla %70 devlet destekli olarak planlanan organizasyona katılım, her firma için en fazla iki kişi ile sınırlı olup, başvuru yapmak isteyen şirketlerin en geç 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Heyete katılmak isteyen firmalar, belirlenen katılım bedellerini ödedikten sonra, yeterli katılımcı sayısına ulaşılması halinde organizasyon kesinleşecek ve katılımcılar bilgilendirilecek. Ancak, katılım bedeli ödemesi yapıldıktan sonra katılımdan vazgeçen firmalara geri ödeme yapılmayacak.

Gıda Sektöründe Yurtdışına Açılma Fırsatı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile AKİB’in organize ettiği bu heyet, özellikle ihracata yeni başlayacak firmalar için büyük bir fırsat sunuyor. Almanya pazarına açılmayı hedefleyen firmalar, bu heyet ile önemli iş bağlantıları kurma imkanı bulacak. Katılım kontenjanının sınırlı olduğu organizasyona yoğun ilgi bekleniyor.