Gündem

Alper Girgeç, Mersin Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Mersin Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyük şehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Tanışmanı Bedrettin Gündeş, kamu kurumları ve üniversitelerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile mahalle muhtarları oy kullandı. Yapılan seçimlerde Alper Girgeç oy birliği ile Mersin Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında açılış konuşmasını yapan Ayferi Tuğcu Mersin’e karşı hissettiği aidiyet duygusuyla kentin üreten iş birlikleriyle; Mersin’i güçlendirmeyi, güzelleştirmeyi ve birleştirici olmayı her zaman kendine görev addettiğini söyledi.
Mersin Kent Konseyi başkanlığı süresince kentin yerel yönetimler için de destekleyici olmak amacıyla maksimum faydayı hedefleyerek ifa çalışma yaptığını belirleterek; “Bu süreçte bileşenlerimiz ve gönüllülerimizle ilham verici bir ortak çalışma içerisinde hareket ettik. Ve bu bağlamda yürütme kurulumuz, komisyonlarımız, çalışma gruplarımız, meclislerimiz ve tüm bileşenlerimiz ile birlikte kültür ve sanat, doğa ve hayvan hakları, çevre, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, bilişim, girişimcilik, gençlik, kadın, sürdürülebilir kalkınma ve kent kültürü gibi pek çok farklı alanda kapsayıcı ve etkin projelere imza attık.” dedi.


 “125 ETKİNLİK İLE PROJE VE 580 TOPLANTI YAPILDI”
Projelerimizle kentte buluşmalar ve kolaylaştırıcı diyalog ağları kurduklarına değinen Tuğcu şöyle konuştu: “Birçok kişiye dokunduk; olayları mikro ölçekten inceledik ve mentorluk yaptık. Hızla değişen, gelişen yeni dünya konjonktürüne adaptasyonu sağlamak üzere inovatif projeler ürettik. Bugün ben ve yürütme kurulu üyelerimiz gönül rahatlığı ile bu misyonu yeni dönemde seçilecek   Mersin sevdalılarına devrediyoruz. Bu yolculukta bize destek olan, projelerimize katkı, Başkanımız Vahap Seçer ‘e ,Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine,  yürütme kurulumuza, gönüllülerimize ve neredeyse tam mesaiyle birlikte olduğum;  başta Kent Konseyi  Şube Müdürü Rakibe Er ile birlikte tüm ekibimize, teşekkür ederim. 125 etkinlik ile proje ve 580 toplantıyla Mersin için bende varım diyen eko sistemin samimi, gayretli ve sevgi dolu yüreklerine teşekkür ederim”


“BAYRAĞI GÜÇ BİRLİĞİ VE KAPSAYICI ŞEKİLDE BERABER DAHA YÜKSELTECEĞİZ”
Mersin Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Alper Girgeç ise yaptığı konuşmasında Sivil Toplum Örgütlerinde 35 seneden beri gönüllülükten başkanlığa kadar her kademede, çok çeşitli alanlarda çalıştığını ifade etti. Girgeç şöyle konuştu: “Mersin Kent Konseyimiz gönüllülerin, kurumların, Odaların, Sivil Toplum Örgütlerinin ve Büyükşehir Belediyemizin bir araya geldiği, kentimizdeki en önemli çatı örgüttür. Özellikle son döneminde Konseyimizin tüm bileşenleri ile birlikte etkinliği ve ulaştığı nokta, ulusal bazda parmakla gösterilmekte olan bir düzeye ulaşmıştır. Bu güzide çatı kuruluşun dostlukla, sevgi ve üretkenlikle çalışmakta olan değerli bileşenlerinin zirveye taşıdığı bayrağı; yaygın, barışçıl ve etkin tarzda çalışmalar yaparak güç birliği ve kapsayıcı şekilde beraber daha yükseklere taşıyabilme onuru ile görevimi yapacağım.”