ALTERNATİF Mİ? TAMAMLAYICI MI? 

Abone Ol

Kadim tedavi uygulamalarının günümüzdeki modern sağlık biçimlerine uygulanarak hastaların tedavisinde kullanılması geleneksel ve tamamlayıcı tıp olarak adlandırılmaktadır. Uygulanan yöntemlerin amacı, klasik tıp yöntemlerine katkı sağlayarak bütünsel bir tedavi gerçekleştirilmesidir.

Geleneksel yöntemlerin bazısı binlerce yıldır kullanılan tekniklerdir bazısı ise günümüze uyarlanarak modernize edilmiş tıp uygulamalarıdır. Yeni geliştirilen teknikler de bunların içinde yer almaktadır.

Geleneksel yöntemler tarih boyunca çeşitli inanç ve kültürlerde günümüze miras olarak kalan modern, modern sağlık tedavilerini destekleyici beceri ve uygulamalar bütünüdür.

Toplumda görülen fiziksel ve ruhsal hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesi ile Batı tıbbına destek vermektedir. Eski çağlarda insanlar hastalıkların korunmasında ve tedavi edilmesinde birçok yöntem denemişlerdir. Bunlardan bazıları şu şekildedir; Şifalı otlar, bitkiler, Hayvansal ürünler, Hayvanlardan elde edilen gıdalar, Şifalı su kaynakları

Tarih boyunca denenen geleneksel yöntemler kültürler aracılığı ile nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmıştır. Geleneksel yöntemler modern tıp uygulamalarından çare bulamayan bireyler için tamamlayıcı yöntemlerdir.

Yalnızca fiziksel değil ruhsal hastalıkların tedavisinde ve bu hastalılardan korunmada bilgi ve birikim ile katkı sağlamaktadır. Modern sağlık uygulamalarında cerrahi işlemlerin ve ilaç kullanımının minimum seviyede tutulmasına katkı sağlar. Bu sebeple “alternatif tıp” olarak adlandırılmamalıdır. Bu yöntemler kişinin sağlığında “tamamlayıcı” bir rol üstlenen “geleneksel” tedavi uygulamalarıdır.