Özel Haber

Altın ve Gümüş Yatırımları 2024'te Kazandırıyor

2024 yılı itibarıyla finansal piyasalarda altın ve gümüş yatırımcılarına önemli kazançlar sağlandı. Belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak görülen altına, son dönemde gümüş de eklendi. 2024 yılı başından itibaren gümüşteki artış gözle görürü duruma geldi.  Altın ise uzun vade de güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

İç piyasada altın talebiyle ilgili görüşlerini paylaşan Mersin Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İsa Kuyumculuk ’un sahibi İsa Varlıklı, altının güvenli liman olmaya devam ettiğini söyledi. Gökhan Siwer Gümüş Yöneticisi Gökhan Sakar ise, “Gümüş, artık birçok alanda kullanılmaya başlandı ve önemli bir yatırım aracı haline geldi" dedi.

Uzun süreli yatırım yapmak isteyen yatırımcılar altın ve gümüşe yöneliyor. Altın alım satımında hareketlilik yaşandığını ifade eden Mersin Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsa Varlıklı, özellikle belirsizlik dönemlerinde talebin arttığını vurguladı. Varlıklı, altının son dönemdeki yükselişiyle birlikte yatırımcıların ilgisini artırdığını ifade etti. Varlıklı, yatırımcıların kısa ve uzun vadeli planlarını değerlendirerek altında fiyat hareketlerini takip ettiklerini aktardı. Bu süreçte, güvenli liman arayışının yatırımcıların tercihlerini belirlediği ifade edildi.

UZUN VADELİ YATIRIMDA ALTIN GÜVENİLİR BİR TERCİH

Yaklaşık 40 yıldır kuyumculuk sektöründe çalışan Varlıklı, uzun vadeli altın alımlarının zarar ettirmeyeceğini belirtti. "Altın fiyatları belli bir seviyeye gelir, ardından istediği kadar düşsün, zamanla alış fiyatını geçecektir. Bu bir kuraldır," dedi. Varlıklı, kısa vadede alıp satan yatırımcıların zarar edebileceğini, ancak uzun vadeli alımların her zaman kazanç sağlayacağını vurguladı. Varlıklı, “Uzun vade için alış yapanlar altından zarar etmez. Altın fiyatları belli bir yere gelir, sonra istediği kadar düşsün zamanla alış fiyatını geçecektir. Bu bir kuraldır. Yatırımcı kısa vadede alıp satarsa zarar eder ama uzun vadede alırsa hiçbir şekilde zarar etmez. Altında yükseliş devam eder. Altın güvenli limanıdır. Uzun vade de kazandırır.” ifadelerini kullandı. 

 GÜMÜŞTE ALTIN GİBİ KAZANDIRIR”

Gümüş işiyle 10 yıldır uğraşan Gökhan Siver Yöneticisi Gökhan Sakar, yatırım konusunda halkı bilgilendiriyor. Sakar, "Yıl başında gümüş fiyatlarının yükselebileceğini belirtmiştik. Ocak ayından bu yana gümüş fiyatlarında yüzde yüz artış gösterdi " dedi.

Sakar, fiyat artışının altında yatan sebebin altının ons fiyatındaki yükseliş olduğunu belirtti. Sakar "Gram altın ile gümüş de otomatik olarak değer kazanıyor. Bu nedenle halkımıza yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Gümüş, artık birçok alanda kullanılmaya başlandı ve önemli bir yatırım aracı haline geldi." diye ekledi.