Özel Haber

"Alzheimer ile Mücadelede Yalnız Değilsiniz Birlikte Güçlüyüz"!

Toroslar Belediyesi'ne bağlı Mersin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinleri ile buluşuldu.

Abone Ol

AHMET SÜTCÜ

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde, alzheimer konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Mersin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşe Bulat ve Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Ayhan eşlik etti.

Etkinlik sırasında, huzurevinde yaşayan yaşlılarla birlikte egzersiz yapılarak sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekildi. Hem fiziksel aktivitenin hem de zihinsel sağlığın korunmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Bu tür etkinliklerin Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Etkinlikte konuşan Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hülya Ayhan Keskin, "Yaş almış büyüklerimiz emin ellerde. Kültürel olarak da onların yanında olmalıyız. Her fırsatta yanlarında olacağız" sözlerine yer verdi.