Spor

Arda Güler Rayo Vallecano maçında oynayacak mı?

La Liga'de Real Madrid pazar günü evinde Rayo Vallecano ile karşılaşacak. Arda Güler'in bu maçta forma giyip giymeyeceği halen soru işareti.

Abone Ol

Milli futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'deki ilk maçı Rayo Vallecano karşısında olabilir de olmayabilir de. Madrid kulübünde genç yıldızın ilk maçına ne zaman çıkacağını kimse bilmiyor. Kesin olan tek şey, yüzde 100 hazır olduğunda ve sakatlığının tekrar etme riski olmadığında forma giyeceği.

OK Diario'nun Real Madrid'deki kaynaklarına dayandırdığı habere göre soyunma odasında farklı farklı şeyler konuşuluyor. Bir kısım Arda'nın en azından maçın kadrosuna alınması gerektiğini ve gerekiyorsa süre almasında sakınca olmadığını düşünüyor. Bir başka kısım ise Real'in Rayo Vallecano'dan sonra da iki iç saha maçı olduğu ve aceleye gerek olmadığını savunuyor.

OK Diario'nun kaynağı "Şu anda onu kadroda göremiyorum ama bu ihtimal göz ardı edilmemeli" diyor.

Nihai karar cumartesi günü verilecek ve maçın kadrosu açıklanacak. Hazırlık döneminde yaşadığı sağ dizindeki iç menisküs sakatlığını atlatan Arda Güler'in Las Palmas maçında oynaması bekleniyordu. Hatta Ancelotti basın toplantısında müjdeyi vermişti. Ancak Ancelotti'nin açıklama yaptığı sıralarda Arda bu kez bir kas sakatlığı yaşadı ve oynayamadı.

Kulüpte Arda'nın talihsiz olduğun konuşuluyor. Sağlık ekibi bu ikinci sakatlıkta 1 ay içinde oynayabilecek duruma gelir yorumunda bulunmuştu. Hedef maç da Santiago Bernabeu'da bu pazar oynanacak Rayo Vallecano maçıydı.

Ancak görünen o ki Real Madrid, Arda konusunda minimum risk konusunda kararlı. Valdebabas'a adım attığından beri göz kamaştıran ve fark yaratması beklenen Arda Güler'in fiziğinin halen gelişim aşamasında olduğu Real Madrid tarafından yayınlanan fotoğraflarda görülüyor.