Meryem Karadağ/Rabia Arslan
Mersin'de lokantalar yemek fiyatlarına zam yaptı.Gıda fiyatlarındaki artış hazır yemek sektörünü günden güne etkilemeye devam ediyor. Sürekli gelen zamlar nedeniyle yemek fiyatlarıda arttı. Gıda zamları haricinde esnafın elektrik, doğalgaz ve personel giderleri gibi artan maliyet giderlerinin mevcut yükü daha fazla artırdığına değinen lokanta sahibi Birdane Öz ise şunları söyledi:
Artan maliyetler zam yapmamıza neden oldu. Sizin de bildiğiniz gibi artan hayat pahalılığı yüzünden biz de yemeklerimize zam yapmak zorunda kaldık. Eskiden bazı şeyler ucuzdu. Bazı ürünler ucuzdu şimdi ucuz ürün yok. Yine her şey zamlı. Biz de buna istinaden ete, elektriğe, sebzeye doğal gaza gelen zamlar maliyetleri artırınca bizler de yemeklere zam yapmak zorunda kalıyoruz. Sadece ete değil her şeye zam geliyor. Sebzeden sıvı yağa, kırmızı etten una kadar her şeye sürekli zam geliyor bugün mesela marula 20 TL ödedik.
Vatandaşlar da her zamanki gibi dertli. Ne yapsın onlar da gelir yok gider çok ister istemez vatandaşlar da şikayet etmek zorunda yani vatandaşın her zaman cebinden çıkıyor.
Bir vatandaş, 'Bir tantuni 75 TL olmuş.Yenilmez ki, çok pahalı. Lokanta sahiplerinin suçu değil. Fiyatları gidin Hazine ve Maliye Bakanına ve Recep Tayip Erdoğan'a sorun, kasaplara sorun. Kasapta etin kilosu 400- 450 TL' dedi.
Lokanta çalışanı ise, 'Tantuninin fiyatı olmuş 75- 80 TL. Yakında 100 lira olacak çünkü ete zam geliyor. Maliyetler çok yüksek. Bu iş gittiği yere kadar gidecektir yapacak bir şey yok. Olan vatandaşa oluyor' diye konuştu.
Ev yemeklerinin daha uygun olduğunu söyleyen Birdane Öz, 'Maliyetlerimiz çok fazla ama benim yemeklerim çok güzel ve uygun 3 kap yemek 60 TL, dışarıda bir tantuni olmuş 65-75 TL. Böyle zamlarla nereye kadar gideriz hiç bilmiyorum. Geçen gün Kurban Bayramı'nda Karadenize gittim bir kase çorba 60 TL olduğunu görünce yemek yemekten vazgeçtim' ifadelerini kullandı.

Antalyaspor efsanesi Yarkın Böke hayatını kaybetti Antalyaspor efsanesi Yarkın Böke hayatını kaybetti
Editör: Haber Merkezi