Faiz Oranları Güncellendi: İşte 200 bin TL'nin Geri Ödemesi Faiz Oranları Güncellendi: İşte 200 bin TL'nin Geri Ödemesi

Seren SABUNCU

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Temmuz ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 62,20 olan biberin fiyat artışı devam ediyor. Kırmızı biberin market fiyatı dudak uçuklatırken sivri biberin market fiyatı 40’lara dayandı. Mersin Sebze ve Meyve Hal’inde bu fiyat minimum 8 TL, maksimum 11,30 TL. Zamlara isyan eden halk, asgariye ve emekliye verilecek zamların şimdiden erdiğini söyledi.

Yemeğinden giyimine kadar değişen fiyatların hızına yetişilemiyor. Vatandaş artık neyin pahalı neyin ucuz olduğunu anlamakta güçlük çekiyor. Çiftçilerin desteklenmediğinden dolayı sebze fiyatlarının bu kadar pahalı olduğunu düşünen vatandaşlar ürünlerin sebze halinde, pazarda ve markette fiyat farkının fazla olduğunu söyledi. Her zaman sebze haline ya da pazara gitmenin mümkün olmadığını söyleyen halk, bu kadar fiyat farkının çok fazla olduğunu belirterek isyan etti. Özellikle biberdeki fiyat artışının önü kesilemiyor. Marketlerde sivri biberin fiyatı 40 TL’yi bulurken sebze halinde bu fiyat 8 ile 11,30 arasında değişiyor. Kırmızı biber şampiyonluğa koşarken market fiyatı vatandaşta şok etkisi yarattı. Kırmızı biberin market fiyatı 57,90’dan işlem görüyor.

Gidişatın hiç iyi olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Daha asgari ücrete zam yapılmadan verdikleri gibi geri alıyorlar. Eskiden yeni bir yıla uyandığımız gün her şeye zam gelirdi. Şimdi zamsız uyanmadığımız tek bir günümüz yok. Verecekleri asgari zam, emekli zammı bir işe yaramayacak. O para şimdiden eridi.  Tabiri caizse kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar” dedi.

Kaynak: İmece Gazetesi