Özel Haber

ASHB'nin ‘Çocuk Kampı’nda Mersin'deki Çocuklar da Söz Sahibi

Çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarının artırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Gaziantep’te düzenlenecek olan ‘Çocuk Kampı’nda Mersin’deki çocuklar da söz sahibi olacak.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Bakanlık tarafından koruma altına alınan çocukların aldıkları hizmetleri değerlendireceği kampa Mersin’in dahil 12 ilden belirli sayıda çocuk katılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 26- 30 Ağustos tarihleri arasında Gaziantep’te düzenleyeceği ‘Çocuk Kampı’ etkinliğine koruma altındaki çocuklar, bakım personelleri ve geçmişte kurumdan yararlanmış yetişkin rol modeller katılacak. Mersin’den de belirli sayıda çocuğun katılacağı kampta çocuklar hem gelişimleri için yeni aktivitelerle tanışırken aynı zamanda kalite standartlarının iyileştirilmesi adına görüşlerini dile getirerek uygulanacak hizmetlerin planlanmasında katkı sağlayacak.

Çocukların sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden faydalanacağı kampta bakım personelinin ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlayacak süpervizyon ve çeşitli eğitimler de verilecek.

Dünyada az sayıda ülkenin uyguladığı bir yöntemin gerçekleştirdiği bu sistem sayesinde koruma altındaki çocuklar aldıkları hizmeti değerlendirebilecek.