Özel Haber

ATEŞ SUİKASTİNDE MERSİN BAĞLANTISI

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş suikastına ilişkin Mersin detayına dikkatleri çekti.

Abone Ol

Saymaz Mersin ve Pozantı’da atılan yumrukların izleri sürülseydi, ortak bir merkezden talimatlandırıldığı aydınlanacaktı” iddialarını gündeme taşıdı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş suikastı ve Çağrı Ünel'e yapılan saldırının Mersin ve Pozantı'da ortak bir merkezden yönlendirildiğini ileri sürdü.

Savcılıkların bu saldırılar arasındaki bağlantıları yeterince araştırmaması nedeniyle, Sinan Ateş'in ölümüne ve Çağrı Ünel olayının çözümsüz kalmasına yol açtığını iddia eden Saymaz, Sinan Ateş suikastının 2016'dan bu yana süregelen bir saldırı dalgasının son halkası olduğunu anlattı. Savcılıkların, Sinan Ateş suikastı ile önceki saldırılar arasındaki örgütsel bağları araştırmaya yanaşmadığını savunan Saymaz, bu saldırıların faillerinin genellikle Ülkü Ocakları veya MHP ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Mersin'de 15 Mart 2022'de eski Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e düzenlenen saldırıyı detaylandıran Saymaz, Ünel'in, Sinan Ateş aleyhinde yayınlanan bir yazıyı eleştirmesi üzerine hedef alındığını ifade etti.

Üç ilden gelen 11 kişilik bir ekibin Ünel'e saldırdığını anlatan Saymaz, Aynı saldırganların daha önce 31 Mayıs 2021'de eski MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan'a Pozantı'da saldırdığı ortaya çıktığını belirterek, WhatsApp yazışmalarına dayanarak bu saldırıların Ülkü Ocakları'nın üst düzey yöneticileri tarafından koordine edildiğini iddia etti.

Mersin ve Pozantı'daki saldırıların izlerinin sürülmesi halinde, aynı ellere ait olduğu ve ortak bir merkezden talimatlandırıldığının ortaya çıkacağını vurguladı. Saymaz, bu bağlantıların zamanında aydınlatılması durumunda Sinan Ateş'in hayatta olabileceğini sözlerine ekledi.