Kültür Sanat

Atık Camlardan Sanat Eserleri Yaratan Kadınlar

Toroslar Belediyesi’nin cam füzyon kursuna katılan kadınlar, atık cam şişeleri değerlendirerek hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Abone Ol

Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi’nde (TORTEK) cam füzyon kursu alan kadınlar, atık cam şişelerden sanat eserleri yaratıyor. Bu sayede hem meslek sahibi oluyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Toroslar Belediyesi, Mersin’de yürüttüğü “Sıfır Atık” projesi kapsamında, TORTEK bünyesindeki cam füzyon atölyesini de geri dönüşüm faaliyetlerine dahil etti. Osmaniye Mahallesi’ndeki atölyede, usta öğreticilerin gözetiminde cam ve atık şişeler eritilerek, süs eşyası, ayna süslemesi ve tablo gibi ürünler ortaya çıkarılıyor. Kursiyerlerin yaptıkları ürünler, şehirdeki sergi ve fuarlarda satılıyor. “TORTEK ile 6 bin 278 vatandaşımız meslek öğrendi” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 56 farklı alanda verdikleri teknik ve mesleki eğitim kurslarıyla 6 bin 278 vatandaşa meslek kazandırdıklarını ve kadınların üretim sürecine destek olduklarını ifade etti.

Atık camlardan yapılan ürünlerle sanatın renklerini yansıttıkları cam füzyon kursunu, el becerisi geliştirmek, yeteneğini profesyonelleştirmek ve hobisini işe dönüştürmek isteyenler için hazırladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu atölyemizde, kursiyerlerimizin elinden çıkan atık cam şişeler, birer sanat eserine dönüşüyor ve geri dönüşüme de katkı sunuyoruz. Cam soda, kola ve su şişeleri çöpe gitmek yerine burada değerlendiriliyor ve bu da bizleri mutlu ediyor. Kursiyerlerimiz, yeteneklerini gösterdikleri gibi, sanat eserleriyle ev ekonomilerine de destek oluyorlar. En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. ‘Daima üreten Toroslar’ hedefimizle çalışmaya devam edeceğiz. Öğrenmenin yaşı olmadığını unutmayın. Meslek sahibi olmak isteyen herkesi kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.