Gündem

Avukat Yeşim Dağgeçen CHP'den aday adayı

Avukat Yeşim Dağgeçen, CHP Mersin İl Binasında yapılan basın açıklamasıyla CHP Mersin Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Dağgeçen, “Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharın gelişini asla engelleyemezsiniz' dedi.

Abone Ol

HABER: Meryem KARADAĞ

Mayıs ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde CHP Mersin Milletvekilliğine aday adayı olduğunu söyleyen Avukat Yeşim Dağgeçen, ' Sayın Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınlara yapmış olduğu çağrıyı bir görev bilerek, 20 yıldır gerici ve karanlık bir iktidarın hüküm sürdüğü coğrafyamızda en çok baskı gören, yaşam alanları daraltılan ve hayatları ile bedel ödeyen kadınlar adına yaşamı yeniden kurmak ve korumak için; baharı yeniden getirmek için aday olmaya karar verdim' diye konuştu.

Edindiğim örgütsel birikimimi, mesleki birikimimi, siyasi tecrübelerimi; eşit yurttaşlık, kadın haklan, insan hakları, doğanın korunması ve yaşam savunuculuğu alanlarındaki daha ileri hedeflerimi CHP çatısı altında gerçekleştirebileceğimi bildiğim ve buna gönülden inandığım için adayım diyen Dağgeçen, 'Çevre ve siyasi mücadele alanında edinilen kazanımlar sebebi ile halkın geniş kesimlerinde sağlamış olduğum güven ve tanınırlığı, avukatlık yaşamım ile paralel olarak yürüttüğüm özellikle çevre, insan hakları ve kadın hakları alanında örgütlü mücadelede biriktirdiklerimi CHP çatısı altında, toplumun geniş kesimlerine aktarmak için adayım. Milletvekili olduğumda demokratik kitle örgütlerinde edindiğim örgütsel birikimimi, mesleki birikimimi, siyasi tecrübelerimi; eşit yurttaşlık, kadın haklan, insan hakları, doğanın korunması ve yaşam savunuculuğu alanlarındaki daha ileri hedeflerimi CHP çatısı altında gerçekleştirebileceğimi bildiğim ve buna gönülden inandığım için adayım. Sokakta, okulda ve iş kazalarında ölen gençler için adayım' diye vurguladı.

'Sınıfta Kalan İktidarın İsrafçı, Rantçı Kadrolarını Tarihin Çöplüğüne Göndermek İçin Adayım'

Yoksullaşmaya, liyakatsizliğe, hukuksuzluğa dur demek için adayım diyen Dağgeçen, 'Pandemi döneminde 5 maskeyi dağıtamayan, içimizi yakan son deprem felaketinde tüm kurum ve kuruluşları ile sınıfta kalan iktidarın israfçı, rantçı kadrolarını tarihin çöplüğüne göndermek için adayım. Çocuk tacizine, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek için adayım. İşçilerin ve emekçilerin giderek yoksullaştırıldığı, sendikasızlaştırıldığı, sömürünün kurumsallaştığı bir düzeni yıkmak için adayım. Ucube başkanlık sisteminin yıkılıp yerine güçlendirilmiş parlamenter sistemin getirilmesi için adayım' diye konuştu.

'Güç de Biziz Araç da Biziz'

Kadının yönetim kademelerinde ve hayatın her alanında direnciyle, merhametiyle, üretimiyle. şefkatiyle; eşitliğe, adalete olan inancıyla, farklılığıyla tüm iyi olasılıkları yaratabileceğine inandığım için adayım diyen Dağgeçen, 'Ülkemizde hakim olan ancak yönetemeyen zihniyetin cesaretlendirdiği, adeta kurumsallaştırdığı karşısında susturulmuş, bastırılmış yurttaşlarımızı görmek isteyen, aksi halde öfkeye ve şiddete yönelen, yakan, yok eden gerici anlayışa dur demek için adayım. Kadının yönetim kademelerinde ve hayatın her alanında direnciyle, merhametiyle, üretimiyle. şefkatiyle; eşitliğe, adalete olan inancıyla, farklılığıyla tüm iyi olasılıkları yaratabileceğine inandığım için adayım. Kadının değişimi, dönüşümü var edebilecek, 'ben değil biz varız'ı hissettirebilecek anlayışıyla, sömürü düzenine isyanıyla var olmasının, toplumun devinimini ve dönüşümünü sağlayacağı inancıyla, bu değişim ve dönüşüme katkı sunmak adına adayım' dedi.

Birleşe birleşe kazanacağız diyen Dağgeçen, Cumhuriyetle karanlığın ve gericiliğin savaşında Cumhuriyetten yana taraf olduğum için adayım. Ülkemize kentimize kendimize birbirimize katkı olacak tüm olasılıkları seçmeye gönüllü olduğumuz aydınlık, laik, eşit, mutlu yarınlar için yürüdüğümüz bu yolda Güç de Biziz Araç da Biziz' diyerekten konuşmasını sonlandırdı.