Gündem

Aydeniz: Bu Açılış Özgürlüğün Açılışı Olsun

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Akdeniz İlçesi seçim bürosunun açılışını binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Mersin il ve ilçe eş başkanları katıldı.

Abone Ol

Hayrettin ACAR

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile binlerce vatandaş katıldı. Halaylar eşliğinde başlayan açılışı Saliha Aydeniz, İbrahim Akın ile vatandaşlar alkış ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirdi.

Akın: Demokratik cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz
Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti'nin ambleminde somutlayan bilge ağacının altında birleşen bütün Türkiye halklarının ortak mücadelesinin sembolü olduğunu belirterek, 'Partimizi kapatacaklarmış, hadi oradan Saray rejimi hadi oradan. İşte halk burada halkın iradesi burada. Bizleri kapatmaya gücünüz yetmez' dedi.

Akın, 'Bu ülkede yeni yüzyılın işareti olan ekolojik, yerel, demokratik cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Ülkemiz çok ağır ekonomik ekolojik, siyasal krizin altında maalesef eziliyor. Ceberut saray rejimi bu ülkeyi her türlü şekilde sömürdü. Ekmeğimize suyumuza toprağımıza aşımıza evimize göz diktiler. 60 gün önce yaşanan deprem sonrasında Türkiye ağır bir felaket yaşıyor. Sadece deprem felaketi değil bu iktidarın yarattığı felaketin altında eziliyor halkımız. Ortaya çıkan bu enkazın karşısında insanların yanında olmayan, 'devlet nerede?' diye bağıran insanların karşısında yok olan sadece polis devleti, asker devleti korucu devleti olmuş durumda. Başka hiçbir şey yapmıyorlar. Dolayısıyla biz 14 Mayıs'ta şu sözü veriyoruz, bu ülkede yeni bir hayat başlayacak. Yeni bir demokratik cumhuriyetin inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Birinci görevimiz bu ceberut AKP ve MHP iktidarını iktidardan alaşağı etmek olacak. Sonra yeni bir yüzyılı başlatacağız' ifadelerini kullandı.

Akın: Bu ülkede barışı inşa edeceğiz

Meclis bütçesinden söz açan Akın, ' Meclis'te yapılan bütçenin 3'te biri hem bölgede hem de içeride savaş politikasına ayırıyor. Bunları durduracağız bu ülkede barışı inşa edeceğiz. Başta Kürt sorunu olmak üzere bütün halkların kimlikleriyle inançları ile özgürce yaşayacağı bir geleceği bu halk istiyor. Halk nefes almak istiyor' ifadelerini kullandı.

YSP'de Hedef Meclise 100 Milletvekili Göndermek

Akın son olarak şu ifadeleri kullandı; 'Sizler burada olduğunuz sürece, bu halkın gerçek anlamda temsiliyetini sağlamak için Meclis'e 100 milletvekili götürmeye hazırız. Bu ülkedeki mevcut iktidar artık bir organize kötülük yapıyor. Bu ülkede bu kötülükten kurtulmak istiyoruz. Bu görevi yaptıktan sonra yeni yüzyıla güçlü bir şekilde girmek için bir oyumuzu iktidarı göndermek, diğer oyumuzu da partimizi güçlü bir şekilde Meclis'e taşımalarını rica ediyoruz halkımızdan. Sizlerden ricam şu. Sadece evimizle sınırlı kalmayalım. Mahalle mahalle bizden olmayanları ikna etmek için konuşalım. Bu iktidardan kurtulmak için her birimizin Yeşil Sol Parti militanı gibi çalışmaya ihtiyacı var. Bu iktidardan kurtulmak için hem sahada hem sokakta çalışmalı ve Yeşil Sol'u Meclis'e taşımak zorundayız. Başka şansımız yok. Millet ittifakı da Cumhur ittifakı da bizim yolumuz değil. Bizim yolumuz 3'üncü yol, demokratik cumhuriyetin inşa yolu, ekolojik yoldur'


Aydeniz: Savaş, Tecrit, Kadın Katliamlarına karşı demokrasiyi inşa edeceğiz
Açışta kürtçe konuşma gerçekleştiren DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz 'Merhaba küçük Kürdistan. Bu daha başlangıç. Her geçen gün buradaki coşku büyüyor. Bütün dost ve düşman görsün. 'Kürt yoktur, iradesi yoktur' diyen buradaki başlangıca baksın. Kürt halkı her zaman ayaklarının üstünde durarak önüne bakmaktadır' dedi.

Aydeniz tarihi bir seçimin olacağına vurgu yaparken, 'Tarihi bir seçimi karşılıyoruz. Niye bu seçim tarihi?' cümlelerine vurgu yapan Aydeniz, 'Çünkü Cumhuriyetin yüzyılı 2023 ve Lozan Antlaşması'2nın yüzyılı 2023. Lozan'da Kürt halkını parçalamak istediler, dilinden, kültüründen, coğrafyasından uzaklaştırılmak istendi. Fakat kürt halkı nereye giderse gitsin, kültürünü, dilini, varlığını korudu. Bugün Mersindeyiz. Mersin küçük Kürdistan oldu. Bu seçim neden önemli? Bu seçim faşizm ve demokrasi güçleri arasında geçiyor. Bazıları faşizmi kalıcı kılmak istiyor. Ama halkımız özgür gelecek için demokrasiyi inşa edeceklerdir. Faşizm tecrit, kayyum ve savaş politikalarıyla Kürt halkını tecrit altında bırakmak istiyor. Ama biz savaş, tecrit, kadın katliamlarına karşı demokrasiyi inşa edeceğiz. 14 mayısta onları def edeceğiz. 22 yıllık iktidarlarında sadece halkların düşmanlığını, Kürt halkının düşmanlığı yaptılar. Kayyım politikalarıyla irade gaspını biliyorlar. Ama biz bunlara karşı onurlu bir barışın, eşit yaşamın ve özgür bir sistemin mücadelesiyle 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'ye oylarımızı vereceğiz' ifadelerini kullandı.

Aydeniz: Bu seçim özgürlük ve barışı kendisiyle getirecektir

'Bugün Türkiye bir krizin içerisindeyse bu Kürt sorunun çözümsüzlüğünün bir sonucudur' diyen Aydeniz, 'Kürt sorunun çözümü için buradan söylüyoruz, İmralı kapılarını açın. İmralı kapıları açılıncaya kadar mücadelemizi her yerde büyüteceğiz. Seçim bu yüzden bir araçtır. Kürt halkı, kadınlar ve gençler onların saraylarını yıkacaklar. Biz bütün dünyaya 'Jin, Jiyan, Azadî' sloganı ile örnek olduk. Bu seçim özgürlük ve barışı kendisiyle getirecektir. İnancımız diridir. Bu saatten itibaren bu iktidarın gitmesi için çalışacağız. Eskiden Mersin'de 2 vekilimiz vardı, bu seçimlerden sonra bunu iki katına çıkaracağız. Anlayışımız ve siyasetimizle Türkiye'ye demokrasi ve eşitlik gelecek. Yolumuz açık olsun' ifadelerini kullandı.