Seren Sabuncu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, yaptığı basın açıklamasında AKP hükümetini kadın ve çocuk politikaları konusunda sert bir şekilde eleştirdi. Nazlıaka, "Bu yıl en az 520 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 223'ü şüpheli ölüm olarak kayıt altına alındı. Ama 520 kız kardeşimizi bu yıl cinayet nedeniyle yitirdik. AKP, 21 yıldır uyguladığı politikaları devam ettirdi. Bu yıl kadınların ve çocukların hayatı zifiri bir karanlığa mahkum edildi." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan Tüzük Kurultayında Sitem Mansur Yavaş'tan Tüzük Kurultayında Sitem

Nazlıaka, parti olarak Cumhuriyet düşmanlığını sürdüren, laikliğe savaş açan, kadın katillerini ve çocuk istismarcılarını cezasızlık politikası ile ödüllendiren hükümete karşı direndiklerini ve bu direnişlerine devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, "Biz ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden asla ve asla bir pazarlık yürütmeyeceğiz." vurgusunu yaptı.

ea749359-fc3c-4763-82b9-2bdbb4cb7c04-w

Açıklamasında afetten en fazla zarar gören kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu dile getiren Nazlıaka, özellikle güvenlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve çadır kentlerde güvenlik açığı bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca, Haziran ayında İSİG Meclisi tarafından hazırlanan bir rapora atıfta bulunarak Türkiye'de yaklaşık 2 milyon çocuğun çalıştığını ve yoksullaşma nedeniyle bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. Nazlıaka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Diyanet Vakfı üyesi Süleyman Uludağ'a verdiği bilim ödülüne de değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha kimden yana olduğunu çok net bir şekilde ortaya koydu. 'Evlatlıkla evlenilebilir' sözleri ile hafızalarımıza kazınan Türkiye Diyanet Vakfı üyesi, ilahiyatçı ve akademisyen Süleyman Uludağ’a bilim ödülü verdi." şeklinde konuştu.

Kaynak: Seren Sabuncu