Ankara'daki saldırıya ilişkin sözleri nedeniyle Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programına son verilirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, gazeteci Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programını, Ankara'da 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki saldırıya ilişkin sözleri nedeniyle sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

Mahiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da' derken, 'Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur' iddiasında bulundu.

'Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür' diyerek sözlerine devam eden Mahiroğlu, 'Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV'nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz' ifadelerini kullandı.

AİHM, Hükümetten 'Can Atalay' İçin Savunma İstedi AİHM, Hükümetten 'Can Atalay' İçin Savunma İstedi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayşenur Arslan'ın programına Halk TV tarafından son verilirken, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

DHA'nın aktardığına göre yapılan açıklamada, '2 Ekim tarihinde Halk TV isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır' denildi.

AYŞENUR ARSLAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Hedef gösterilmesi sonrasında hakkında soruşturma başlatılan ve Halk TV'deki programı yayından kaldırılan gazeteci Ayşenur Arslan, 'Ben gazeteciyim, yaptığım şey sorgulamaktı' dedi. Arslan, 'Mücella Yapıcı'nın yatağı boş, Silivri'ye giderim. Bol bol kitap okurum' ifadelerini kullandı.

Arslan, RTÜK'ün hakkında inceleme başlatması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açması ve Halk TV'nin programını yayından kaldırması sonrasında, 'Terörü övmek de asla söz konusu değil. Ben süreci sorguladım' dedi. Gerçek Gündem'e konuşan Arslan, 'Üstelik programın bütününü izlerseniz 'bu sözlerimden terör propagandası çıkarılacaktır ama açıkça terörü lanetliyorum' dedim. Programda var, izleyin göreceksiniz' çıkışı yaptı.

'Türkiye tamamen sessizliğe gömüldü' diyen Arslan, 'Konuşanların da susmasını istiyorlar. Türkiye İşçi Partisi, Hatay'dan Ankara'ya bir yürüyüş yapıyor. Arkasında kaç kişi var 20 kişi, 30 kişi. İstedikleri bu' ifadelerini kullandı.

Arslan, süreç hakkında da, 'Savcılığın soruşturma başlattığı anlaşılıyor. İfadeye çağıracaklar, anlaşılan. Giderim ifademi veririm. Ben gazeteciyim yaptığım şey sorgulamaktı. Ha sonra nereye düşer. Mücella Yapıcı'nın yatağı boş, Silivri'ye giderim. Bol bol kitap okurum' yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirmiş ve ardından sosyal medyada hedef gösterilmişti. Arslan, 'Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız, düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi