Gündem

Bahçeli, Merdan Yanardağ'ı hedef aldı

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor

Abone Ol

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı 'Bir televizyon kanalında bebek katilini övmek, bununla da yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur' sözleriyle hedef aldı.

Devlet Bahçeli, MHP'nin Meclis'teki haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

'KURANI KERİM'İN YAKILMASI İNSANLIK DEĞERLERİNE İHANETTİR'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İslamiyet, cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten uzaktır. 9 asır boyunca doğu batı arasındaki diyaloğu dini ve kültürel değerler tayin etmiştir. Batı'da Müslüman denilince akla ilk gelen Türkler olmuştur. Allah tektir, ordusu da Türk'tür. Sistematik şekilde ilerletilen İslamofobi insani şartlarla bağdaşmadığı gibi insanlığı tehdit etmektedir.

Kuranı Kerim'in yakılması insanlık değerlerine ihanettir. Namertlik ve soysuzluktur. Bu provokasyonu Irak asıllı provokatörün tek başına yaptığını düşünmek akıllara uzaktır. İsveç'in NATO'ya katılım müzakerelerinin yapılacağı bir dönemde vuku bulan alçakça eylem kuşku vericidir. Kuran-ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Allah'ın yer yüzüne indirilmiş nurudur. Tüm dünya ateşe verilse bile ilahi hükümlerin tutuşması mümkün değildir. Kuran yakan kendini yakmıştır. Kuran yakan cehennemin dibini boylamıştır.

MERDAN YANARDAĞ'I HEDEF ALDI

Türk milleti her zaman inançlara saygılı davranmıştır. İsveç'te inanç hassasiyetlerimizi kaşıyan elleri lanetliyorum. İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk koyan ülkü ocaklarını huzurlarınızda tebrik ediyorum. Türk siyasetinde faal halde bulunan birinci kaynağı Türk milleti aidiyeti Türkiye'dir. Suç ve suçluyu övmek doğrudan doğruya hukukun konusudur. Milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, terör örgütlerinin ve emperyalistlerin kullanımına girmekten gocunmayanlara siyasette yer olmamalıdır. Siyasi partiler Anayasa ve kanunlara uymak zorundadır. Teröristlere taziye dilemek suçtur. AYM zilletin arka bahçesi değildir, asla olmayacaktır.

Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Ölen teröristlere taziyeler yayımlamak suçtur, bir televizyon kanalında bebek katilini övmek çok kitap okuduğundan bahisle filozof mertebesine çıkarmak, bununla da yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse, adalet ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Adalet ve hukuk demek devlet demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır.' (ileri haber)