Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik hakareti ve ardından “siyaseten” diyerek Özel’le selamlaşması damga vurdu. MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü MHP Meclis Grup toplantısı sırasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının duruşmasına katılan CHP lideri Özgür Özel’e “çürük” dedi. Bahçeli “CHP Genel Başkanı’nın mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür. Özgür Özel sana diyorum, iddiaların aynen şahsın gibi çürüktür, bastığın yaş tahta, bindiğin patlak lastikli dolmuş, tutsağı olduğun tezvirat cambazlığı seni hiçbir yere götürmeyecektir” diye konuştu. 

Aynı gün TBMM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonuna katılan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri ile Özgür Özel ile selamlaşarak Özel’in elini sıktı. Bahçeli, Özel’e “Birbirimizi kırmıyoruz inşallah, üzülme bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor, siyasetin gereği olarak” dedi. Özel, Bahçeli’ye “Celal (Adan) Bey gibi dostlarımız duygularımızı biliyor. Önemli olan doğru bildiğini söylerken saygıda sevgide eksiklik göstermemek. Hürmetler ederim” yanıtını verdi.

Bahçeli’nin Özel’e “çürük” dedikten sonra “siyaseten” savunması yapması tepki çekti. 

Peki, Bahçeli’nin Özel’e “siyaseten” söylediği hakaretler neydi?

‘CHP’nin Tipitip grup başkanvekili’

Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde “Seçim ordusu kuruyoruz” demişti. Özel’in bu açıklamasına yanıt veren Bahçeli ise “CHP’nin geveze ve gevşek bir grup başkanvekili” dedikten sonra “CHP’nin Tipitip grup başkanvekili” diye hakaret etmişti.

Yeni Şafak'tan sonra şimdi Hürriyet: Özdağ iç savaş provası yapıyor Yeni Şafak'tan sonra şimdi Hürriyet: Özdağ iç savaş provası yapıyor

CHP lideri Özgür Özel, Kasım 2023’te “Kürtler daha az eşittir” açıklamasını yapmış, ardından Bahçeli “Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır” diye karşılık vermişti. Özel ise iddianın soysuz olmayacağını belirterek, “Anlaşılan bana soysuz demeye kalkıyorlar. Soyumuz Osmanlı’ya hizmet eden devlet adamlarıyla Atatürk’ün doğduğu Selanik’te, Makedonya’dadır” değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Bahçeli, 26 Aralık 2023’teki grup toplantısında ise Özgür Özel’e yönelik “Özgür Özel zıvanadan çıkmış, zırvaya gömülmüş, zirzop siyasetiyle bindiği dalı kesmeye başlamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

11 Haziran 2024’teki grup toplantısında da Özel’i hakaretvari sözlerle hedef alan Bahçeli bu kez “Özgür Bey kavga istediğimizi söylüyor. Böyle bir niyetimiz yoktur. Kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun; o bizim klasmanımızda da ağırlığımızda da değildir. Meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir” demişti.

Son olarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2025 Kasım'ında erken seçim çağrısına yanıt veren Bahçeli, "Akıl tutulmasından başka bir şey değildir" dedi. Özel'in yaptığı enflasyon hesabına da tepki gösteren Bahçeli, geçen ay yaptığı açıklamada "Sandığı getirip iktidara geleceğiz diyen bu zatın deli saçması vaadi ise 1 litrelik rakının 140 liraya inmesinden başka bir şey değildir" diye konuşmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi