Genel

Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Saati 40 Saate Mi Düşüyor?

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerle beraber Türkiye'de çalışma saatinin 40'a düşürüleceği iddia edilmişti. Bakan Işıkhan konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Abone Ol

Çalışma hayatını yakından ilgilendiren olası düzenlemelere ilişkin spekülasyonlar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan önemli bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkan "mesai süresi haftada 40 saate mi indirilecek" haberleri üzerine Bakan Işıkhan'dan bir uyarı geldi.Bakan Işıkhan, medyada yer alan çalışma saatlerinin kısaltılacağına dair iddiaların spekülasyon olduğunu belirtti ve "Söz konusu iddialar bizim dışımızda çıkan yorum ve haberlerden kaynaklanıyor" dedi.

RESMİ AÇIKLAMA OLMADAN DİKKATE ALMAYIN

Işıkhan, çalışma hayatının dinamik yapısını vurgulayarak işçi ve işveren haklarını korumanın öncelikleri olduğunu ifade etti. Resmi bir açıklama olmadan kamuoyunda dolaşan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirten Bakan Işıkhan, Türkiye'nin çağdaş bir iş kanunu ve çalışma hayatına sahip olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.