Gündem

Bakırhan: Biz Bu Cezaları Tanımıyoruz, Biz Bu Kararı Tanımıyoruz

Tuncer Bakırhan'dan Kobanê Davası kararları üzerine ilk açıklama: "HDP, Kürt siyaseti, devrimciler, demokratlar siyaset sahnesinden silinmeye çalışılmıştır. Bu kararı tanımıyoruz."

Abone Ol

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobane Davası'nda siyasetçilere verilen cezalara tepki göstererek, "Kobanê kumpas davasında yargılananlar Kürtlerin, kadınların, gençlerin gönlünde beraat etmişlerdir, özgürlerdir" dedi.

Bakırhan, Sincan'da duruşmanın bitmesinin ardından Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'KÜRT VE DEVRİMCİ SİYASETİ CEZALANDIRILDI'

"Yargı tarihine yine bir kara leke sürüldü. Mafyaların güpegündüz kent meydanlarında insanları katlederken serbest bırakıldığı, Kürtleri asit kuyularında katleden binlerce faili meçhul cinayet işleyen JİETAM davalarının aklandığı süreçte Kürt ve devrimci siyaseti bugün cezalandırıldı. Biz bu cezaları tanımıyoruz, biz bu kararı tanımıyoruz. Kobanê kumpas davasında yargılananlar Kürtlerin, kadınların, gençlerin gönlünde beraat etmişlerdir, özgürlerdir.

'BU KARARLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

İstiklal Mahkemelerinin ruhu, darbe yargılamalarının ruhu hortlamıştır. 21. yüzyılda normalleşme, yumuşama mesajlarının verildiği bu süreçte, HDP, Kürt siyaseti, devrimciler, demokratlar siyaset sahnesinden silinmeye çalışılmıştır.

31 Mart'ta Kürtler, emekçiler aslında bu adaletsiz sisteme, iktidarın etkisi altındaki bu yargı kararlarına büyük bir cevap verdi. Bu cevabı almayanlar bugün Türkiye'nin geleceğin büyük bir kötülük yapmşılardır. Çok iyi bilsinler biz Kürtler, emekçiler, yoksullar her zaman olduğu gibi omuz omuza, dayanışarak bu kararları boşa çıkaracağız. Arkadaşlarımız bir gün mutlaka özgürleştireceğiz. Selahttinlerle, Figenlerle birlikte mücadele edeceğiz. Bu kararı verenleri lanetliyor, kararlarını tanımadığımızı belirtiyor, dostlArımızı saygıyla selamlıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...