Balık yağı, omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA bakımından zengin olan soğuk deniz balıklarının yağıdır. Bu yağ asitleri, vücudun birçok fonksiyonu için gerekli olan esansiyel maddelerdir.

Kalp sağlığına iyi gelir:

Balık Yağı Gerçekten Kalp Sağlığına Yardımcı Olur Mu? | Bilimsel Supplement  İncelemeleri : Kullanımı, Dozaj, Yan Etkileri

Diyabetin kontrol altında tutulması göz sağlığı için önemli Diyabetin kontrol altında tutulması göz sağlığı için önemli

Balık yağı, EPA ve DHA sayesinde kalp sağlığına iyi gelir. Bu yağ asitleri, kolesterol seviyelerini ayarlayabilir, kan basıncını düşürebilir ve kalp atışını normalleştirebilir.

Beyin ve sinir sistemi gelişimine yardımcı olur:

Adsız tasarım

DHA, özellikle bebeklerde ve çocuklarda beyin gelişimi için çok önemlidir. Ayrıca, yaşlılarda zihinsel fonksiyonları koruyabilir ve zeka seviyesini yükseltebilir.

İltihap önleyici etkileri vardır:

Nutraxin Omega 3 Balık Yağı - Omega 3 2000 Mg

Balık yağı, vücuttaki iltihabı azaltan güçlü bir iltihap önleyicidir. Romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıkları iyileştirebilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir:

Mevsim Değişikliklerinde Bağışıklık Sisteminin Önemi ve 7 Öneri

Omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırabilir.

Göz sağlığını geliştirir:

Göz sağlığını korumak için yapmanız gerenler - Güncel yaşam haberleri –  Sözcü

DHA, göz retinasının önemli bir parçasıdır. Bu yüzden, balık yağı alımı göz sağlığına faydalıdır ve yaşlılıkta görülen makula dejenerasyonu gibi problemleri önleyebilir.

Balık yağı genelde kapsül veya sıvı şeklinde satılır. Balık yağının faydaları, düzenli ve dengeli bir beslenmeyle birlikte kullanıldığında görülür. Fakat, fazla miktarda kullanmaktan kaçınılmalı ve herhangi bir sağlık sorununuz varsa önce bir doktora başvurulmalıdır. Bu gıda takviyesi, sağlıklı bir yaşam sürmeye yardımcı olarak vücudu güçlendirir.