Yaklaşık 4,5 yıl aranın ardından Fed faiz kararını değiştirdi. Faizler beklenilen oranda 50 baz puan indirildi.

Bu gelişmenin ardından ABD'de büyük bankalar da kredi faizlerini düşürdüler. Karar ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Dün akşam TSİ 21.30’da Fed Başkanı Jerome Powell kamera karşısına geçti. Paranın Patronu, “Son toplantıdan bu yana çok fazla veri geldi ve 50 baz puan indirimin doğru olduğuna karar verdik. İndirim için sabırlı davrandık, meyvelerini topluyoruz” ifadelerini kullanarak, indirimler konusunda aceleci olunmayacağı mesajı verdi.

Bu gelişmelerin ardından para piyasalarında hareketlilik arttı. Ancak Fed faiz kararının ardından bir başka değişim ise ABD'de büyük bankalardan geldi. 

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düştü: İşte 500 bin TL'nin Geri Ödemesi İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düştü: İşte 500 bin TL'nin Geri Ödemesi

Fed'in yıllar sonra ilk kez faiz indirimine gitmesinin ve federal fon faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,0 seviyesine çekmesinin ardından ABD'nin en büyük bankaları da kredi faizlerini düşürdüler.

JPMorgan Chase, kredi faiz oranını bugünden geçerli olmak üzere 50 baz puan indirerek yüzde 8'e çekti. Bank of America da JPmorgan'ı takip ederek faiz oranını yüzde 8'e düşürdü.

Kaynak: Haber Merkezi