Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni" Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni"

Tuğçe Dokumacı

CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır Anayasanın ilk 4 Maddesi ile ilgili yorum yapmak ya da kaldırılmasını istemek ne Zekeriya Yapıcıoğlu’nun karakteri yeter.  Ne gücü yeter. Ne nefesi yeter” dedi 

Yapıcıoğlu’nun Anayasa’daki Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli, başkentini tarif eden ilk üç maddesinin değiştirilmesinin “teklif edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin kaldırılmasını” istemesi tartışmaları başlattı.

CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Başarır şöyle konuştu : “O haddini bilecek  o bu ülkede Hizbullah denilen terör örgütünü  kutsayan,  savunan,  kadınların,  Gaffar Okan’ının katillerini  meşrulaştırmaya çalışan, Hizbullah terör örgütü değil diyen bir adam.  Bu nedenle milyonlar onun haddini bildirdi. Bildirmeye de devam edecektir.  Anayasanın ilk 4 maddesi bu ülkenin bizlerin kırmızı çizgisidir.”

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HÜDA PAR’ı devlete, Meclise bulaştırmakla büyük hata yapmıştır.”

Anayasanın ilk 4 maddesinin veya 4. Maddesinin değiştirilmesi için Cumhur ittifakının HÜDA PAR’ ile birlik olur mu? sorusuna Başarır, “Cumhur ittifakının bu konuya yönelik açıklamaları var.  Buna hiç kimse izin vermez. 85 milyon da izin vermez. CHP olarak bizlerde izin vermeyiz. Bunu herkes bilsin. Bu konudaki en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Ve Türkiye’yi ve bu ülkeyi seven kurucu değerleri seven kurucu değerlerine sahip çıkan milyonlardır. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunu olan Cumhur İttifakı'nın ortağı HÜDA PAR Genel Başkanı ile Meclis'te aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum!”

Kaynak: Tuğçe Dokumacı