Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret

Kadri Duman

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de gerçekleştirdiği kürsü konuşmasında, emeklilere yapılan zamların yetersizliğini ve bazı büyük şirketlere verilen usulsüz kredileri eleştirdi. Başarır, hükümetin ekonomi politikalarını ve özellikle Demirören Grubu'na verilen kredileri sert bir dille eleştirdi.

Başarır, emeklilere verilen zammın yetersizliğini vurgulayarak, "Taksit taksit, ızdırap çektire çektire emekliye, işçiye zam yaptınız!" ifadelerini kullandı. Emekliler ve işçiler için bu durumun adeta bir ızdıraba dönüştüğünü belirterek, hükümetin bu konudaki politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Ayrıca, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan çekip 5 yıldır ödemediği kredinin maliyetine de dikkat çekti. Başarır, "Demirören Grubu’nun, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan çekip 5 yıldır ödemediği kredinin devlete, halka maliyeti 55 milyar lira. Bir adama vermiş olduğunuz usulsüz kredinin maliyeti 55 milyar lira!" diyerek, bu durumu "utanç verici bir tablo" olarak nitelendirdi.

Başarır, usulsüz kredilerin yanı sıra emeklilere verilen zammın maliyetinin 45 milyar lira olduğunu hatırlattı. 

sdafsda

Kaynak: İMECE GAZETESİ